Vulkanaske gir videovekst

Vulkanaske gir videovekst

Forhandlere av videokonferansesystemer opplever økt interesse som følge av vulkanutbruddet på Island.

Askeskyen fra vulkanen Eyjafjallajökull, som ligger som et teppe over deler av Europa, har skapt det mange kaller det største sammenbruddet i internasjonal luftfart siden 11. september 2001.

Samtidig som turister sitter fast på andre siden av Atlanteren og andre deler av verden, taper bedrifter penger fordi møter må avlyses. De bedriftene med ansatte og ledere som sitter fast prøver nå å finne løsninger som kan bidra til å opprettholde normal drift. Det skaper økt interesse for videkonferansesystemer.

Blant annet forteller Kurt S. Helland, konsernsjef i Viju, om en økning i henvendelsene fra kunder som er interessert i å vite mer om videokonferansesystemer.

- Vi merker helt klart en økning i interesse og etterspørsel om informasjon, om ikke faktiske salg ennå, sier han.

Leverer nødhjelp

Kurt S. Helland i Viju tror veksten på markedet for videokonferansesystemer vil øke som følge av vulkansituasjonen.

- Jeg tror absolutt at man nå blir mer oppmerksom på risikoen med reising i forhold til utsettelser av viktige beslutninger og møter og overføring av data, sier han.

I forbindelse med stengingen av flyplassene startet Viju en kampanje der bedrifter med kritisk behov kunne låne utstyr på selskapets Solutions Centres i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Stockholm og Göteborg.

En av bedriftene som benyttet seg av tilbudet er pizzakjeden Dolly Dimples, der et styremøte ble satt i fare på grunn av vulkanasken.

To medlemmer satt fast i Oslo og fremfor å sette opp et nytt møte, som ville tatt mellom tre til fire uker, gikk møtet som planlagt takket være utlån av telepresence-systemer fra Viju.

Tar raskere beslutninger

Også Henrik Sjøstrand i Solutor, tidligere Dansk Data Display, opplever en økning i henvendelsene som følge av asketeppet.

- Spesielt har mange som tidligere har meldt interesse for videokonferansesystemer begynt å beslutningen raskere. Vi har også fått flere henvendelser fra nye kunder, så man kan godt si at situasjonen har hjulpet salget.

Sjøstrand tror aske kan ha en positiv effekt på salget av videokonferansesystemer på sikt.

- Ja, det er helt sikkert. Det vil nok ha en positiv effekt for oss. Dessverre, kan man si - for alle de som strandet er jo situasjonen ganske kritisk, sier han.