Vurderer mobil Wimax

Vurderer mobil Wimax

Nextgentel mener den mobile varianten er viktig for utbredelsen av Wimax.
Bredbåndsleverandøren Nextgentel er i ferd med å teste ut Wimax i samarbeid med Alcatel. I første omgang er det faste punkt til punkt-forbindelser og punkt til multipunkt som utforskes.

Utstyr for mobil Wimax vil testes ut når dette utstyret kommer på markedet. Er resultatene gode vil Nextgentel kunne etablere Wimax-nett for nomadisk bruk i tettbebygde strøk.

- Jeg synes mobil Wimax er interessant sett i forhold til 3G, sier Morten Ågnes, informasjons- og markedsdirektør i NextGenTel.

Langt fram

Ågnes understreker at mobil Wimax foreløpig er på skissestadiet i Nextgentel. Men han peker på at mange brukere i framtiden vil befinne seg i nærheten av en Wimax-sender. Siden Wimax er beregnet for utendørsdekning er dette utstyret bedre egnet til å etablere trådløs-soner enn Wi-Fi.

- Wimax gir oss også mulighet for å gi folk bredbånd en halvtime etter at de har vært i butikken og kjøpt utstyr og antenne, understreker markedsdirektøren.

Også Alcatel, som er Nextgentels partner, synes mobil Wimax er spennende.

Stor interesse

- Mobil-varianten er viktig for utbredelsen av Wimax, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Alcatel Norden & Baltikum. Alcatel kommer med utstyr som følger standarden for mobil Wimax (802.16e) i 2007. Men test-nettverk kan etableres allerede neste år.

- Det er operatørene som må ta valget. Vi merker stor interesse i Norden, men det er litt tidlig å si hvordan dette vil markedet vil utvikle seg, sier Boilesen.