Walkman-mobilen i 3G-versjon

Sony Ericssons høstslager W800i følges opp med 3G-modell, W900i. Det blir en opplagt "Ipod-killer"-kandidat.

Foruten å være tilpasset UMTS-nettet, er den nye modellen også skreddersydd for låtkjøp over mobilnettet, som Sony Ericsson kaller over-the-air-tjenester (OTA). Du kan dermed laste ned sanger direkte til telefonen, eller fra en pc.

 

- W900i og resten av familien av Walkman-telefoner vil etablere nye livsstilsvaner som går ut på å glede seg over kvalitetsmusikk og video så vel som full internettilgang, meldingstjenester og telefonsamtaler med en og samme enhet, sier Erik Sandsmark, norgessjef i SonyEricsson.

 

 – Denne første UMTS Walkman-telefonen kombinerer høy nedlastingshastighet med utmerket lydkvalitet og videoavspilling med 30 bilder pr sekund (fps) – i en meget brukervennlig enhet.

 

Ikke Windows-format

 

W900i er fullt kompatibel med brukerkopiert innhold fra alle ledende programvarer for musikkadministrasjon, som er nyttig dersom du allerede har en annen type musikkspiller. 

 

Programvaren Disc2Phone fulgte også med W800i, og er etter Computerworld.no's erfaring en av ytterst få vellykkede eksempler på slik progamvare, med oversiktlige spillelister og en enkel shuffle-funksjon.

 

W900i har større innebygd minne enn forgjengeren, 470MB, som gir plass for ca 230 sanger.

 

Kapasiteten kan utvides ved hjelp av Memory Stick PRO Duo, som finnes i versjoner med opp til 2GB. Det gir plass til rundt 1.000 sanger. Musikkfiler kan lagres i formatene MP3, AAC eller AAC+, MIDI, WAV og XMF. 

 

Det er vedt å merke seg at Windows-formatet WMA her glimrer med sitt fravær.

 

Dreie-design

 

En forskjell fra forgjengeren er dreie-utformingen. Dreie-designen gjør det enkelt å "multitaske" mellom telefonens mange funksjoner, noe som gir den en fordel fremfor dedikerte musikkspillere. Egne knapper gir direkte tilgang til musikkfunksjonen, der det er mulig å bla gjennom spillelister, artister eller individuelle sanger.

 

Hvis telefonen riunger mens du hører på musikk, blir avspillingen avbrutt.

 

Tastaturet åpnes ved at telefonen dreies. Så godt som alle funksjoner kan brukes med telefonen sammenslått og brukere kan lese meldinger eller søke gjennom sine musikkbibliotek uten å åpne den.

 

Bildebehandling og multimedia

W900i, ifølge pressemeldingen, en "avansert bildebehandlings- og multimediaenhet som åpner for overføring i bredbåndshastigheter og smidig browsing". Den har en 2,2 –tommers QVGA TFT-skjerm (262K). Kameraet har to megapiksler oppløsning.

 

Kameraet kan også ta opp video med opp til 30fps (bilder pr sekund). Dette er dobbelt så raskt som de fleste andre kameratelefoner, samtidig som avspillingskvaliteten er god nok for tv.

 

Med den medfølgende Adobe-softwaren kan bilder og video enkelt importeres til en pc så snart telefonen er koblet til via USB-koblingen. Videoer kan avspilles med Apple QuickTime Player.

 

3D Java-spillmaskinen kan du teste med det medfølgende spillet, Asphalt Urban GT 3D fra Gameloft, der brukere kan oppleve spenningen ved ekstrem-racing med sportsbiler.

 

W900i er utstyrt med et bærbart stereo-handsfree-sett av typen HPM-80 med fjernkontroll. Dette gjør at brukeren kan betjene Walkman-spilleren uten å ta den opp av lommen. USB-kabel og Disc2Phone PC software for overføring og administrasjon av musikkfiler er også inkludert i boksen. 

 

Rekker jula

 

UMTS Walkman-telefonen W900i blir tilgjengelig i svart og hvitt. Etter det computerworld.no erfarer, vil prisen ligge på mellom 4.000 og 5.000 kroner uten subsidier.  Sannsynligvis vil den såvidt rekke julerushet.

 

- Vi kan regne med se denne telefonen i butikkene tett oppunder jul, sier Erik Sandsmark til Computerworld.no.