Warner starter fildelingstjeneste

Film og tv-selskapet Warner Brothers er snart klar med et lovlig alternativ til fildeling.

Om bare en drøy måned kommer Warner Brothers i samarbeid med den tyske selskapet Arvato Mobile til å lansere en egen fildelingstjeneste for film og tv-serier. Tjenesten, som til å begynne med vil bli tilgjengelig i Tyskland, Østerrike og Sveits har fått navnet In2Movies.

 

Arvato Mobile har spesialisert seg på mobil underholdning og står for teknologien. Warner skal på sin side for tjenesten med nye filmer straks de blir tilgjengelig i videobutikkene.

 

Raskere spredning

 

I følge Reuters skal innholdet være beskyttet av DRM-teknologi for rettighetsstyring. Filmene skal kunne lastes ned fra Arvato Mobile eller andre brukere som allerede har kjøpt filmene via en peer-to-peer-løsning. Om tjenesten krever en egen fildelingsklient eller om man kan benytte eksisterende systemer som BitTorrent er ikke kjent.

 

Som et resultat av at kildematerialet spres utover mange brukerne er Warner og Arvatos enige om at en slik løsning kunne gi langt høyere nedlastingshastigheter og større bekvemmelighet. In2Movies skal også tilpasses videobutikker plassert i avsidesliggende strøk for å lette distribusjonen av filmene.