Blåser i sjefen, sjekker Facebook

Blåser i sjefen, sjekker Facebook

Nordmenn på ferie bryr seg ikke om jobben, men sjekker Facebook.

Myten om at mange er på jobb selv om de har sommerferie står for fall, melder Telenor i en pressemelding.

Ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av telekjempen, kan nærmere åtte av ti nordmenn skru av mobiltelefonen med god samvittighet i ferien. Bare to av ti sier at det kreves at de er tilgjengelige, selv om de har sommerferie.

- Norske arbeidsgivere viser rimelig stor grad av forståelse for at mobilen bør brukes til private og sosiale oppgaver i ferien, fremfor å være det arbeidsverktøyet den ofte er ellers i året, sier divisjonsdirektør Abraham Foss i Telenor i meldingen.

I tillegg til å at de kan skru av telefonen, og ikke sjekke eposten på den heller, velger noen å faktisk ikke ta telefonen om sjefen skulle ringe. En av ti svarer at de trykker på den røde knappen om sjefen ringer, og sju av ti avviser ukjente nummer.

Facebook-junkies

Men mobiltelefonen blir fortsatt brukt, selv om mange later seg på strender og svalberg.

Facebook begynner nemlig å bli en vanlig funksjon på mobilen. I tillegg til ting som epost, noe hver tredje nordmann nå har tilgang til i lomma, ifølge mobilundersøkelsen til Telenor.

Det er Netcom som kommer med Facebook-tall for sommeren, som også kommer fra Norstat. Over 1,5 nordmenn er representert på nettsamfunnet, og blant de under 30 år bruker to av ti Facebook-junkies tjenesten på mobilen.

Redd for prisen

- Facebook er populært på mobilen og gir brukerne en enda mer aktiv og umiddelbar tilstedeværelse på sosiale nettsteder, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kristensen i Netcom.

Samtidig er det altså mange som unngår å bruke slike tjenester på mobilen. En av hovedgrunnene er frykten for hva det koster. Halvparten av de som ikke oppdaterer profilen med "Ola Nordmann is sitting på stranda" har dette som grunn.

- Dette er en bekymring vi må ta på alvor, men ofte handler det vel så mye om god informasjon som behov for lavere priser, mener Kristensen, som selvsagt mener Netcom har priser som burde innfri til nettverksbygging på hytta.

Les om: