Etterlyser kontroll på sosiale medier

Etterlyser kontroll på sosiale medier

94 prosent av alle bedrifter har oppleve sosiale mediers konsekvenser. Nå etterlyser Symantec bedre kontroll hos bedriftene.

Selskap som ikke beskytter sin virksomhet i sosiale medier risikerer både økte kostnader og tap av omdømme, Det viser en undersøkelse fra Symantec.

Taper kundenes tillit

Undersøkelsen stadfester at bedriftene har grunn til å være urolige. 94 prosent har opplevd negative konsekvenser på blant annet omdømme, tap av kundenes tillit, tap av data inntekter.

- Det er viktigere enn noen gang at selskapene har kontroller på plass som kan fange opp informasjon i sosiale medier for å oppfylle forespørsler, tilsyn og regelverk, sier Kåre Juvkam i Symantec Norge.

Les også: Sosiale medier styrer handelen

Konfidensiellt på avveie

Sosiale medier øker også sannsynligheten for at konfidensiell informasjon kommer på avveie.

- Etter hvert som organisasjoner deler stadig mer forretningsinformasjon på sosiale medier for å kommunisere med kunder, partnere og ansatte, øker også risikoen for å publisere konfidensiell informasjon, sier Juvkam i pressemeldingen.

Brukerpolicy

Symantec anbefaler bedriftene å investere i en arkiveringsløsning for å samle, bevare og oppdage sensitiv forretningsinformasjon som sendes gjennom sosiale medier. Det er også lurt å ha brukerpolicyer og opplæringsprogrammer for de ansatte.

- Bedriftene vet hvor viktig det er å beskytte og bevare e-post direktemeldinger, kalkyler og annen ustrukturert informasjon. Nå må de innse at informasjonen som flyter gjennom sosiale nettverk er like viktig, sier Juvkam.

Les også: Syv av ti følger sjefen på Facebook

Sladrete ansatte

Undersøkelsen viser at 82 prosent av selskapene diskuterer å innføre arkiveringsløsninger og egne policyer, men mindre enn 20 prosent har gjennomført noen av disse teknikkene og strategiene.

Hovedproblemet er ansatte som ikke klarer å se hva som bør publiseres i sosiale medier. Av de bedriftene som opplevde negative konsekvenser var 46 prosent av tilfellene ansatte som delte for mye informasjon i offentlige forum.

Les også: Lønner det seg å være på Facebook?

- Opplæring av ansatte og korrekt bruk av sosiale medier i jobben er like viktig som å ha teknologiene på plass, avslutter Juvkam.

Undersøkelsen omfattet 1225 respondenter i 33 land.

Les om: