Facebook styrker Fattighuset

Facebook styrker Fattighuset

Videregående skoler konkurrerer om å samle inn klær og utstyr via internett.

I dag klokken elleve lanserte lagringsselskapet EMC en konkurranse for Fattighuset i Oslo, der målet er å samle inn mest mulig klær og utstyr og skape blest rundt Fattighuset.

Alle videregående skoler i byen er inviterte til å delta i konkurransen, som vil foregå på Facebook. Bakgrunnen for det er at arrangøren ønsker å få skoler til å utnytte ny teknologi, samtidig med å støtte en god sak.

- Vi ønsker at skolene skal vise sitt engasjement og kreativitet gjennom de sosiale mediene, sier kommunikasjonssjef og ildsjel Janne Syversen i EMC.

Skolene skal lage en egen gruppe på Facebook, og arrangør EMC håper på den måten at skolene vil styrke seg i bruken av web 2.0-teknologi.

Teknologien markedsfører

Mazahar Iqbal (18) er elev på data- og elektronikklinjen ved Sogn videregående skole, og med i elevrådet ved skolen. Han er utplassert hos HP to ganger i uken, og mener at Facebook er et viktig instrument for å få oppmerksomhet rundt en så viktig sak som Fattighuset.

- Det gjør at flere får vite om det, og vi kan lage et eget nettverk rundt det. Dermed kan vi også sende beskjeder til alle i nettverket, sier han.

LES OGSÅ: Norsk ungdom digger teknologi

Under selve konkurransen vil EMC sørge for lagring og transport av det innsamlede materialet. Konkurransen startet i dag med en åpning klokken elleve, der stortingspresident og æresmedlem Thorbjørn Jagland deltok.

Essensielt

En av de faste kundene på Fattighuset er Pelle Madsen. Han er uførepensjonist, men får ikke endene til å møtes, og må derfor komme hver uke for å få påfyll av mat og annet han trenger.

ÅPNET KONKURRANSEN: Stortingspresident og æresmedlem på Fattighuset, Thorbjørn Jagland, sammen med Yasaman Moussavi (18, t.v.) fra Lørenskog vgs. og Mazhar Iqbal (18) fra Sogn vgs. (Foto: Mats Lillesund)

- Fattighuset er et være eller ikke være for mange. Det er også flott at marginale grupper blir markedsført gjennom Facebook. Vi har ikke særlig sympati i samfunnet, sier Madsen.

EMC velger hvert år ut et veldedighetsprosjekt. Ifølge Syvertsen ble Fattighuset, som får besøk av tusen personer hver uke, valgt fordi det er en liten organisasjon som gjør en stor jobb. Nærmere 50 frivillige jobber ved Fattighuset.

LES OGSÅ: Ordkløveri for miljøet

Konkurransen varer ut desember, og det vil da bli kåret en vinner som får en plakett og heder og ære.

Ta en kikk på Facebook-gruppen her.

Web 2.0