Facebooks sneglefart til børs

Facebooks sneglefart til børs

Verdens største sosiale nettverk har ventet flere år med å komme på børs. Nå sier hete rykter at selskapet går på børs i april.

Ifølge Wall Street Journal planlegger Facebook å gå på børs mellom april og juni neste år.

Skeptisk grunnlegger

Siden selskapet er privateid, har det ikke hatt det travelt med å komme på børs. Grunnlegger Mark Zuckerberg har tidligere uttalt stor skepsis til å gå på børs, og har ønsket å drøye så lenge som mulig.

Ifølge den amerikanske loven må et selskap børsnoteres når det er mer end 500 enkeltpersoner eller firmaer som eier aksjer i selskapet, og denne grensen er snart nådd.

Doblet i verdi

En kilde nær Facebook har bekreftet til nettavisen Businessinsider.com at ryktet stemmer.

- Børsdiskusjonen hos Facebook har trappet opp de siste seks ukene og Zuckerberg har gjentatte ganger uttalt at en børsnotering vil komme, noe han aldri har gjort før i Facebooks historie, påstår kilden.

Selskapet regner selv med en verdiverdsettelse på mer enn 500 milliarder dollar om de kommer på børs. Stemmer det, har verdien mer enn doblet seg siden i fjor fra 200 milliarder dollar. . Dette er godt nytt for aksjonærene som har investert i selskapet. Blant dem finner vi blant annet Microsoft, Elevation Partners og forretningsmannen Yuri Milner, som har kjøpt opp over ti prosent av Facebooks aksjer fra Facebook-ansatte.

Les om: