Kickstarter kommer til Europa

Kickstarter kommer til Europa

Innen slutten av året blir den sosiale finansieringsodningen lansert i Storbritannia.

Den populære publikumsfinansierings-plattformen Kickstarter har til nå bare godtatt prosjekter fra USA, men nå tar de altså spranget til Europa.

En britisk versjon av tjenesten åpner den 31 oktober. Dette gjør det mulig for britiske gründere for første gang kan lage prosjekter og samle inn penger for ideene sine.

Den britiske ”delen” av Kickstarter vil fungere på samme måte som den amerikanske, men i motsetning til USA, vil utbetalingene ikke foregå gjennom Amazon Payments, men et annet faktureringsselskap.

Det er fortsatt mulig å donere penger til alle prosjekt, både i USA og i Storbritannia, uansett hvilket land du kommer fra.

For ikke så lenge siden endrer Kickstarter noen viktige regler for nettsiden sin. For eksempel er det ikke lenger lov å bruke data-genererte bilder av produkter. Bildene som brukes må være av faktiske produkter.

Alle produktene skal presenteres i sin nåværende tilstand, og hva de er i stand til å få til akkurat nå. På denne måten vil de hindre folk til å tro at produktet er noe det enda ikke er.

Kickstarter ble etablert i 2009, og er en plattform for kreative prosjekter. Siden oppstarten at Kickstarter blitt brukt til å finansiere over 30,000 prosjekter.