Microsoft Office på Linux og Iphone

Microsoft Office på Linux og Iphone

Web-versjonen av MS Office vil kunne kjøres i Firefox og Safari.

Office Web Applications er Microsofts sitt svar på Google Docs og skal gi deg basisfunksjonaliteten du trenger for å lage og redigere dokumenter direkte i nettleseren.

LES OGSÅ: Office til mobil og nettleser

Microsoft har imidlertid ikke vært tydelige på hvilke krav som stilles til nettleseren som benyttes, men et i et innlegg på Microsoftbloggen Channel 10 skriver Sarah Perez at det blir mulig å benytte Office Web Applications ikke bare med Internet Explorer, men også Firefox, Safari og Apples Iphone.

Som svar på spørsmålet om det blir mulig å kjøre de webbaserte programmene under Linux bekrefter Perez at operativsystemet i bunn ikke har noen betydning.

Office i nettleseren vil inneholde forenklede utgaver av Word, Excel, Powerpoint og OneNote og blir tilgjengelig som en abonnementstjeneste som kjøres hos Microsoft.

Web-versjonene slippes som en del av neste Office-pakke som går under kodenavn Office 14. Lanseringen skjer trolig i slutten av 2009, men det skal ifølge Microsoft dukke opp en testversjon for utviklere allerede før årsskiftet.

Les om: