Microsoft stenger bloggetjeneste

Microsoft stenger bloggetjeneste

Flere millioner Live Spaces-blogger må migrere til Wordpress.

Microsoft har inngått et partnerskap med Wordpress for å flytte over millioner av blogger på Windows Live Spaces bloggeplattformen, en plattform som nå skal stenges.

Det uttalte selskapet på Techcrucnch Disrupt-konferansen i går, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Brukere som ønsker å lage blogg på Windows Live Spaces vil i stedet bli videresendt til Wordperss.com. Mens folk som allerede har blogg hos Microsoft blir nødt til å overføre rubbel og bit til Wordpress via et automatisk verktøy, om de ønsker den skal leve videre.

En automatisk videresendingsfunksjon blir satt opp hos Windows Live Spaces, slik at bloggens lesere kommer seg frem. Totalt har Microsofts tjeneste huset rundt 30 millioner blogger, og ifølge Microsoft Norge hadde bloggen rundt 25.000 unike besøkende fra norge i løpet av august måned.

Auto-overføring

Etter flyttingen vil bloggere kunne knytte sin Wordpress-blogg til sin Windows Live Messenger-konto (tidligere MSN) for lynmeldinger, slik at en beskjed automatisk kan sendes ut til kontakter når bloggen oppdateres. Spaces-brukere får seks måneder på å overføre sine blogger.

Wordpress er plattformen bak 26 millioner nettsider. Mer enn 250 millioner brukere besøker sider på Wordpress.com-domenet månedlig, ifølge selskapet. Nå som Microsoft trekker seg ut blir det én mindre i bloggekonkurransen, men konkurransen er fortsatt i aller høyeste grad til stede. Wordpress må blant annet konkurrere mot bloggetjenesten til søkemotorgiganten Google.

Stadig flere dør

Nettjenester dør i ny og ne. For ikke lenge siden ble det erklært at Googles tjeneste Wave ligger for døden. I fjor døde en av nettets første gratistjenester, Geocities, som man på mange måter kan si var en forgjenger for tjenester som Windows Live Spaces, Wordpress og Google Blogger.

Dette er i tråd med en spådom web-guru Tantek Çelik har kommet med overfor Computerworld.no. Han tror vi vil se enda flere tjenester vi tar for gitt dø i tiden fremover – hvilket vil innebære store datatap.

Web 2.0