Nokia vil på pc-en din

Nokia vil på pc-en din

Nokia lanserer Ovi, en plattform hvor mobiltelefonen, internettet og pc-en integreres.

Ovi betyr 'dør' på finsk. Og Ovi.com skal være døren inn til en multimediaverden, hvor pc, nett og mobiltelefon kombineres mot musikk, bilder, tale og tekstmeldinger.

- Med Ovi gjør vi mer enn bare å knytte sammen to stemmer. Vi innser at vi må ta større skritt for å tilpasse oss det mobile internettet. Det gjør vi nå, sier selskapets toppleder, Olli-Pekka Kallasvuo, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Kallasvuo uttalte seg på Nokia World, som ble avholdt 4. og 5. desember i Amsterdam, hvor selskapet viste frem Ovi-konseptet til de 2 700 deltagerne. Men tjenesten tas ikke i bruk før 2008.

Ifølge Nokia er sammensmeltingen av plattformene mobil, nett og pc en av de viktigste trendene. Webdelen består hovedsaklig av et nettsamfunn, hvor brukerne kan dele bilder, laste ned spill, lytter til musikk og hente gps-basert grafisk informasjon.

LES OGSÅ: Total fiasko for mobil epost

- Vi kommer til å legge veldig mange tjenester som musikk og foto, kontroll på kontaktene dine, mulighetene til Facebook-lenker, gps og mye mer inn i Ovi, som betyr "åpen dør" på finsk. Dette skal bli gateway-en fra mobilterminalen inn i den digitale verdenen. Vi samler alt på et sted, slik det blir enklere for brukere for å ha oversikt over det man lagrer digitalt, sier Per-Kristian Wang, pressetalsmann for Nokia Norge, til Computerworld.

Wang, som er på Nokia World i Amsterdam, mener integreringen mellom plattformene vil gi bruken av mobiltjenester en real oppgang.

- Mye handler om hastighet. Med de nye mobilnettene som Wlan og hsdpa vil vi ha muligheter som gir brukeren en helt ny opplevelse. På Nokias terminaler vil infrastrukturen ligge for å ha lett tilgang til Ovi. Men dette kan brukes av alle mobilbrukere, uansett hvilken mobiltelefon de bruker, sier Wang.

- Men dette har vi hørt mange ganger før. Hvorfor skal Nokia denne gange lykkes med å få opp bruken av mobiltjenester?

- Som jeg sa, hastighet vil være sentralt. Det har vært alt for dårlig hastighet på mobilen. Med en gang det er på plass, tror jeg at denne integreringen vil gi brukerne mye merverdi. Her i Amsterdam har jeg lastet ned kart over byen på mobilen. Det funker veldig bra, forklarer Wang.

Mer om Ovi finner du her , men tjenesten er ikke lansert ennå.

Les om: