Webcenter-sjef til Mercury

Webcenter-sjef til Mercury

Tidligere konsernsjef i Webcenter Unique, Per-Otto Lie (48) er ansatt som ny sjef for programvareselskapet Mercury sin virksomhet i Norge.
Dermed blir han andre nordmann i selskapets nordiske toppledelse, etter at Terje Langlete trådte inn som nordensjef sist år.

Per-Otto Lie har mer enn 20 års erfaring med utvikling, rådgivning og ledelse av selskaper innenfor it og andre bransjer, og har innehatt ulike lederstillinger i kjente navn som Microsoft, Webcenter Unique, Compaq og Cinet. Lie var forøvrig med på å stifte sistnevnte.

Mercury regnes som den globale lederen innen programvare for optimalisering av it-systemers kvalitet og ytelse. Analysebyrået Gartner rangerte i fjor selskapet som verdens tredje raskest voksende programvareselskap, og det har av amerikanske Business Week nylig blitt betegnet som "det neste store globale programvareselskapet". Mercury er forøvrig det eneste programvareselskapet som to år på rad har blitt ratet Strong Positive av Gartner.

- Mercury er et enormt spennende selskap i et fremtidsrettet og raskt ekspanderende marked. Det er ikke lenger tilstrekkelig å kun tenke applikasjoner. Fokus må være på forretningsprosessene, ikke på it som en enkeltstående funksjon. Fremtidens bedrifter vil kreve at it leverer klart målbare resultater til bunnlinjen, og dette er det vi skal hjelpe dem med, sier Per-Otto Lie.

-Vi skal i tiden som kommer bekrefte vår posisjon som en ledene nordisk aktør, blant annet gjennom å utvikle vårt samarbeid med anerkjente forretningspartnere, sier han.

Per-Otto Lie etterfølger tidligere Norgessjef Wasim Zayed, som har tiltrådt stillingen som Regional Sales Director.