Whitepaper: Teknologi møter kultur

Whitepaper: Teknologi møter kultur

Det blir stadig bedre kvalitet på utstyr for samhandling og videokonferanser. Større skjermer, skarpere bilder, skikkelig lyd og enklere å ta i bruk. Det står ikke på teknologien, heller på kulturen.

Ciscos Nils Ove Gamlem tar i mot Computerworld på et møterom, som selvsagt er utstyrt med skjermer og kameraer.

Han forteller at møterom er blitt veldig stort. I Cisco er alle møterom utrustet med utstyr for videokonferanse og dertil hørende tilkoblinger for pc-er og andre enheter. Cisco kjøpte den norske produsenten Tandberg i 2010, og fortsatt er det på Lysaker mye av Ciscos videoutstyr blir utviklet.

– Vi var ikke så vant med video som Tandberg, og da snakker jeg om kultur, ikke teknologi, Alle ansatte kan delta i møter, også hjemmefra med eget videoutstyr eller via mobilen. Du kan si at møterommet er blitt virtuelt. Du kan delta når du sitter på toget eller bilen. Skjønt det siste er vel ikke å anbefale ut fra trafikksikkerheten.
Gamlem forteller at han har en videoløsning hjemme som i stor grad har endret
livet hans:– Med høykvalitets video kan jeg delta i møter hjemmefra like godt som på jobb. Det er vel ingen enhet som har endret mitt og familiens liv enn videoenheten. Hvorfor skal jeg sitte i bilkø i stedet for å jobbe, spør han.

Last ned hele dette whitepaperet ved å klikke på lenken under: