Wimax fra Nexgentel tidlig neste år

Wimax fra Nexgentel tidlig neste år

Nextgentel tror de vil starte kommersiell drift av Wimax i første kvartal neste år. Akkurat nå er de i ferd med å skru opp utstyret for de første pilotene i Oslo og Bergen.

I disse dager starter Nexgentel opp testingen av Wimax i Bergen og Oslo. Markedsdirektør Morten Ågnes vil ikke si hvor mange som er med på testen, men forteller at de er i en meget tidlig fase.

 

- Men det skjer på utstyr som vi har fått tilgang til og som ikke nødvendigvis er akkurat det vi leter etter i en kommersiell satsning.

 

Tidligere har Nexgentel antydet at de vil ut på det kommersielle markedet med den nye trådløse teknologien i første halvår neste år. Ågnes sier at det kan også skje allerede i første kvartal. Men hvor det kommer det å skje, er fremdeles uklart.

 

Hytter er hot 

 

I sluttbrukermarkedet vil vi nok legge spesielt trykk på grisgrendte strøk – hyttefelter og slikt, der det er dårlig kobberstruktur, sier Ågnes.

 

Siden Nexgentel begynte å flagge Wimax-satsningen sin har de merket en økende interesse for tjenesten.

 

- Spesielt i forbindelse med områder som er under utbygging der man ikke har bygget ut bredbånd ennå. Det er dette segmentet som rører på seg i første omgang.

 

Ågnes forteller at den første kommersielle satsningen kan komme i slike lukkede miljøer, der noen er villig til å legge penger på bordet for en Wimax-satsning.

 

- Men å supplere i urbane strøk, for eksempel i bedriftsmarkedet, ligger nok litt lenger frem i tid, sier han.

 

Tar ingen sjanser

 

Nextgentel skaffet seg et bra antall Wimax-lisenser på auksjon i desember i fjor. De er tilstede i alle regioner for, som Ågnes sier, å redusere teknologisk usikkerhet. Med dette mener han at ingen vet hvor viktig og utbredt Wimax blir ennå, men at de ikke tar noen sjanser på at det ikke skal bli en hit.