Wimp er lansert

Wimp er lansert

Den norske streamingtjenesten er åpnet for alle, men blir ikke gratis.

I forbindelse med musikkfestivalen Bylarm som arrangeres i Oslo i helgen ble den norske Spotify-konkurrenten Wimp lansert fredag ettermiddag.

Tjenesten, som ble betalansert i Norge i fjor, gir brukerne full, lovlig tilgang til over 6,5 millioner sanger fra sine pc-er eller mobiltelefoner. Man kan enkelt søke etter og oppdage ny musikk, lage spillelister, favoritter og få anbefalinger. I tillegg til å lytte til musikk, er det er også mulig å kjøpe musikk som mp3-filer for nedlasting direkte fra Wimp.

- Wimp skal være en tjeneste for norske brukere, sier Rolf Kristian Presthus i Platekompaniet i en pressemelding.

- Små og store hendelser i norsk musikkliv skal gjenspeiles i tjenesten. WiMP er også opptatt av at artister, rettighetshavere og plateselskaper skal få betalt for musikken sin. Bare slik kan en tjeneste som Wimp overleve over tid. Wimp er derfor organisert som en abonnementstjeneste med en betalingsmodell som sikrer dette, sier han.

I løpet av betaperioden har Wimp vært gratis, men nå som den åpnes opp for alle vil den være abonnementsbasert. Prisen er 99 kroner i måneden, akkurat som svenske Spotify. Registrerer du deg når kan du imidlertid prøve tjenesten gratis i 30 dager.

Kommer til Android og iPhone

For å høre på musikk via Wimp er du nødt til å laste ned et eget program som er basert på Adobe Air-plattformen. Denne fungerer på både Windows, Mac og Linux.

Wimp er foreløpig ikke tilgjengelig på mobiltelefonen, men versjoner for Android-mobiler og iPhone er underveis. I likhet med Spotifys mobilklient, vil disse ha en egen modus for "offline" avspilling - det vil si at man ikke er nødt til å være koblet opp mot internett for å spille av musikk.

Spotify-killer?

PC World har testet den norske streamingtjenesten siden mai i fjor og synes den fungerer bra. På noen områder er den bedre enn Spotify, på andre områder er Spotify best.

Om den vil danke ut Spotify gjenstår å se. Svenskene har et solid forsprang når det gjelder antall brukere. I tillegg kan man på Spotify lytte til musikk gratis. Mange har spådd at prisen på tjenesten kan bli avgjørende for om Wimp blir en suksess eller ikke - på Spotify benytter de fleste seg av gratisløsningen.

Ifølge en fersk brukerundersøkelse blant betatestere av Wimp fremkommer det imidlertid at 80 prosent ville betale for Wimp. Rundt 1500 av de 5000 som har betatestet Wimp var med i denne undersøkelsen.

Wimp er utviklet av Aspiro Music og leveres i Norge av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor. Les mer på wimp.no .