Word Flow for Windows Phone kommer snart for IOS og Android.

Word Flow for Windows Phone kommer snart for IOS og Android. (Foto: PC World USA)

Microsoft-tastatur på flere plattformer

Microsoft vil gjøre sitt Windows Phone-tastatur tilgjengelig på Iphone og Android-mobiler.

Windows Phone-tastatur på Iphone. Høres det merkelig ut? Utenkelig, kanskje?

Det blir snart en realitet. Microsoft har nå invitert utvalgte medlemmer av Windows Insider Program til å prøvekjøre selskapets virtuelle tastatur for Windows Phone på Iphone.

Utspillet kan tenkes å skape irritasjon blant svorne Windows Phone-tilhengere, mener det uavhengige nettstedet Winbeta.

Fungerer bra

Microsofts programvarebaserte tastatur for Windows Phone bærer navnet Word Flow, og ifølge amerikanske PC World fungerer tastaturet ganske bra. Så bra at Microsoft vil at det skal være tilgjengelig for flere enn bare brukere av Windows-baserte mobiler.

Tastatur-appen ble introdusert i Windows Phone-versjonen 8.1. Nå har det uavhengige nettstedet Winbeta meldt at Word Flow er i ferd med å bli lansert for andre mobilplattformer, les: IOS og Android.

Microsoft har sendt ut en epostmelding til en del registrerte Windows Insider-medlemmer med invitasjon til å melde seg på for å teste Word Flow for IOS.

I meldingen heter det at tastatur-appen etter hvert vil bli tilgjengelig på Apples App Store, men før det skjer, ønsker Microsoft tilbakemeldinger fra medlemmer av Windows Insider Program. Tilbakemeldingene skal bidra til å forbedre tastatur-appen over tid, heter det.

Noe tidspunktet for lansering av appen hos App Store er ikke kjent.

Første steg

Ifølge Microsoft er lanseringen av Word Flow for IOS bare første steg i prosessen med å utvide tastaturet til andre plattformer. Underforstått kommer det også til Android etter hvert.

For å kunne bruke Word Flow på en IOS-enhet, må man ha en Iphone 5s eller nyere.

Microsoft sier ikke noe om hvilken IOS-versjon som kreves, mens ettersom Apple introduserte muligheten til å installere tredjeparts-utvidelser i apper i IOS versjon 8, er det rimelig å anta at operativsystemet må være IOS 8 eller nyere – gjeldende versjon er IOS 9.2.

Med dette utspillet viser Microsoft at selskapet nå har en klar strategi om å gjøre sine nøkkelteknologier og -apper tilgjengelig også på andre plattformer enn bare Windows. Tidligere har Microsoft brakt både Cortana og Office Mobile til IOS og Android.

 

Windows 10