Windows 10 rulles ut raskere

INVESTERINGSVILJE: Overgangen til Windows 10 bidrar til større investeringsvilje i ny maskinvare, ifølge Gartner. (Ill: IDGNS/Networkworld)

Windows 10 rulles ut raskere

Windows 10 oppgraderes raskere enn tidligere versjoner. 85 prosent av virksomhetene vil ha startet migrasjonen i løpet av 2017.

Analyseselskapet Gartner har undersøkt planene for overgang til Windows 10 i seks av verdens største markeder, nemlig USA, Storbritannia, Frankrike, Kina, India og Brasil. Resultatene er basert på intervjuer av 1014 beslutningstakere i større bedrifter, ifølge en pressemelding.

Sikkerheten viktig drivkraft

Gjennomgående ser virksomhetene nødvendigheten av å gå over til Windows 10, og utrullingstiden er redusert fra 23 til 21 måneder sammenliknet med liknende undersøkelser Gartner gjorde i 2015 og 2016. Nå er store virksomheter generelt enten i ferd med å oppgradere, eller de venter til 2018. Grunnen til det siste er i mange tilfelle at de må tilpasse eller erstatte legacy-applikasjoner før overgangen kan finne sted, ifølge forskningsdirektør Ranjit Atwal i Gartner.

Hele 49 prosent av de spurte ser sikkerheten som den viktigste årsaken til oppgraderingen. Den nest viktigste årsaken, som ble trukket fram av 38 prosent, var mulighetene for integrasjon i skyen.

– Ikke forretningskritisk

For mange (34 prosent) var det også viktig å kunne bruke de samme Windows-appene på både pcer, smarttelefoner og nettbrett. En viktig faktor er også at Microsoft vil avslutte supporten på Windows 7 i 2020.

Imidlertid viser svarene også at de ansvarlige for oppgraderingen kan ha problemer med å få godkjent investeringen.

– Oppgraderingen til Windows 10 blir ikke sett på som et forretningskritisk prosjekt, og det er ikke overraskende at én av fire respondenter forventer problemer med budsjettering, sier Atwal videre.

Undersøkelsen viste også at beslutningstakerne er blitt vesentlig mer åpne for å investere i tredje og fjerde generasjons produkter optimalisert for Windows 10 med lengre batterilevetid, berøringsskjerm og andre Windows 10-funksjoner.

Windows 10