Hva lurer du på om Windows 7?

Hva lurer du på om Windows 7?

Torsdag kommer Microsoft til Computerworld. Send inn dine spørsmål nå.

Microsoft vil gjerne presentere hva Windows 7 egentlig har å by på, og torsdag tar de turen til Computerworlds lokaler.

I den forbindelse tilbyr vi våre lesere muligheten til å få svar på spørsmål rundt Windows 7. Spørsmålene kan du sende til redaksjonen@computerworld.no eller skrive i kommentarfeltet under artikkelen.

Slippes snart

Operativsystemet slippes 22. oktober, mens den norske versjonen lanseres ni dager senere, 31. oktober.

Computerworld har i løpet av prosessen mot det nye operativsystemet skrevet mye om temaet. Blant annet mener enkelte det er altfor dyrt, og Dell-sjefen frykter konsekvensene. Steve Ballmer lover imidlertid valuta for pengene fordi it-sjefene kan gjøre «mer med mindre».

Enkelte vil helst ha det gratis for minibærbare, og Intel tror Microsoft får problemer med å selge 7 til denne typen maskiner. Tidligere var det lagt inn en rekke begrensninger i versjonen for minibærbare, den såkalte Starter Edition, men noen av disse begrensningene ble nylig opphevet.

Tas det i bruk?

Det er store spørsmål rundt hvor vidt bedriftene tar systemet i bruk. En undersøkelse konkluderer med at seks av ti bedrifter ikke har umiddelbare planer om oppgradering, og Gartner er enig. Men Microsoft har argumentrekka klar for å overtale bedriftene.

Blant annet har Microsoft fra tidlig understrekt at 7 maser mye mindre, og tallenes tale fra Microsoft sier 7 kommer med 29 prosent færre advarsler via User Access Control, et av de mest kritiserte punktene fra Vista. Systemet skal også bruke mindre strøm, sies det, men samtidig ta lang tid å installere - i alle fall om du oppgraderer.

Still dine spørsmål

Enkelte analytikere tror faktisk Windows 7 vil øke pc-salget, mens andre tror pc-salget vil få bedring uten hjelp av 7. Hva som er riktig gjenstår å se, men da Microsoft åpnet sitt europeiske forhåndssalg av versjonen, krasjet nettbutikken.

Så om du lurer på hva den norske prisen blir, hvor lang tid det egentlig tar å installere eller hvor raskt det er sammenlignet med Windows XP, så ta kontakt med redaksjonen på: redaksjonen@computerworld.no.

Les om:

Windows 7