Windows 7 gir Linux-muligheter

Windows 7 gir Linux-muligheter

Ubuntu-direktør forventer økning i Linux-opptaket som følge av Microsofts nye operativsystem.

Færre enn én prosent av verdens pc-er kjører i dag Linux. Men åpen kildekode-entusiaster forventer at Microsofts kommende operativsystem vil bidra til å øke veksten til Linux selv hos bedrifter som i dag bruker Microsofts operativsystem.

Mange bedrifter som i dag bruker Windows unngår å implementere et nytt operativsystem som krever nye verktøy og ny kompetanse, og dette er et hinder for opptak av Linux selv etter alle problemene Microsoft hadde med Vista.

Ubuntu er en av de mest utbredte Linux-distribusjonene i dag. Ifølge Gerry Carr, ansvarlig for plattformmarkedsføring hos Canonical, selskapet som produserer Ubuntu, øker interessen for operativsystemet hver gang en ny versjon av Windows kommer på markedet.

- Vista var en stor driver for oss, sier Carr til nettstedet SearchEnterpriseLinux.com.

- Vi fikk mange henvendelser rundt Ubuntu når operativsystemet kom ut for to år siden. Brukerne hadde nådd et punkt der de måtte kjøpe og installere den nye versjonen, og de var derfor på utkikk etter alternativer.

Carr forventer en liknende vekst for Ubuntu når Windows 7 slippes 22. oktober og Microsoft-kundene ser seg om etter alternativer.

Selskapet håper også på å gjøre store fremskritt i samarbeidet med maskinvareprodusentene. Blant annet jobber Canonical målrettet mot blant annet Dell og IBM for å sikre at deres Linux-distribusjon tilbys på for eksempel minibærbare i butikkene.

Ikke minst kan bildet endre seg når Microsoft begynner å levere Office-applikasjoner i form av lettvektsversjoner av Word, Excel, Powerpoint og Onenote via nettleseren.

LES OGSÅ: Intel satser bredt på Linux