- Windows 7 er redningen

- Windows 7 er redningen

Dell-sjefen gleder seg til Microsofts nye operativsystem kommer og går i strupen på minibærbare.

Michael Dell, toppmannen i Dell, har lite tro på minibærbare, men tror derimot Windows 7 kan gjenopprette folks tiltro til pc-en. Tirsdag kveld svarte han på spørsmål under en middag i Silicon Valley, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Ta en bruker som har en 15 tommers bærbar og gi ham en 10 tommers minibærbar. Han kommer til å si «Så fett, den er så lett!» 36 timer senere kommer han til å mene skjermen ikke er stor nok, «gi meg tilbake min 15 tommer!», mener Dell-sjefen, som mener mange kunder har blitt misfornøyde med skjermstørrelse og dårligere ytelse.

- Det er ikke hva vi anbefaler verken som reservemaskin eller hovedmaskin.

Jubler for 7

Men han gleder seg altså til Windows 7 rulles ut.

- Hvis du kjøper siste prosessorteknologi og skaffer deg Windows 7 og Office 2010, kommer du til å elske pc-en igjen. Og det har vi ikke kunnet si på lang tid. Det er en dramatisk forbedring, sier Dell.

Han tror kombinasjonen av 7 og Intels ferskeste brikker vil være en kraftig kombinasjon.

Selv sjefen tabber seg ut

Dell ble spurt om han kunne komme på noen tabber han hadde gjort som sjef. Han svarte at den største tabben var å holde for lenge på strategien som hadde fungert så bra for Dell – direktesalg – og ikke utvide forretningsmodellen før.

- Vi burde ha, eller kunne ha, grepet inn litt før, og trykket inn resett-knappen for å prøve noe nytt for å møte utfordringene på forskudd.

Men nå har Dell tatt affære. Forrige måned kjøpte selskapet opp it-tjenestefirmaet Perot Systems for å stå bedre i konkurransen mot konkurrenter som IBM og HP. De to sistnevnte kastet seg inn i tjenesteverden for en god stund siden, og har nå store forretningsmodeller rundt tjenester.

Ingen kopiering

Dell understreker imidlertid at de ikke ønsker å kopiere modellen til IBM og HP, selv om de nå beveger seg i retning av en miks mellom maskinvare, tjenester og «løsninger». Et eksempel han trekker frem, er nettskyen.

Dell er også klar for å bygge komplette vertikale løsninger med maskinvare og programvare, i retning av hva Oracle har gjort med Exadata.

- Vi går for en litt annen retning. Selskaper flest vil ikke at en enkelt leverandør skal eie all teknologi. Mange er interessert i et selskap som vil integrere de beste teknologiene og gi dem en løsning.

Windows 7