Windows 7 snart i produksjon

Windows 7 snart i produksjon

Allerede om en knapp uke kan Windows 7 sendes til produksjon.

Flere nettsteder skriver nå at Microsoft vil fullføre Windows 7 om få dager, og dermed kan det nye operativsystemet bli satt i produksjon.

Ifølge GeekSmack.net vil Microsoft erklære Windows 7 for ferdig den 13. juli, som (ikke tilfeldig) er åpningsdagen for selskapets årlige partnerkonferanse – Worldwide Partner Conferance (WPC).

”Men Microsoft tester fortsatt og velger ut egenskaper fra lanseringskandidatens egenskaper”, skriver GeekSmack.net.

Microsoft bruker betegnelsen RTM (Release to manufacturing) for stadiet hvor produktet går videre til kopiering og distribusjon.

GeekSmack.net er ikke det eneste nettstedet som mener RTM-datoen blir 13. juli. Techarp.com, som har truffet godt med Microsoft-lekasjer tidligere, skrev for to uker siden at Microsoft ville fortelle om produksjon 13. Juli.

Lenge til lansering?

Selv om Microsoft har sagt de vil starte salget av Windows 7 den 22. oktober, har de ikke gått ut med noen nøyaktog dato for RTM – annet enn at de arbeider med å fullføre produktet mot slutten av inneværende måned.

Om Microsoft følger tidligere praksis, vil selskapet sannsynligvis tilby den siste kodingen i Windows 7 til betalende kunder på tjenestene MSDN og Technet den 13. juli eller i alle fall kort tid etter, skriver amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ: 7 dobbelt så dyrt i Europa

I 2006 annonserte Vistas produksjonsdato (RTM) den 8. november og tilbød nedlastninger av den produksjonsklare versjonen uken etter. Men det er tvilsomt om Microsoft vil holde Windows 7 tilbake like lenge fra MSDN og Technet. De prøvde nemlig det i 2008 med SP1 (Service Pack) for Vista, abonnentene gjorde nærmest opprør og det haglet med ukvemsord på forskjellige diskusjonsfora.

Flere topper i Microsoft vil holde tale på åpningsdagen av WPC den 13. juli, inklusive Bill Veghte som er ansvarlig for Windows 7. Veghte har i det siste blogget flittig rundt Windows 7.

LES OGSÅ: - Windows 7 bruker mindre strøm