Bedrifter må vurdere Windows 8 nå

Bedrifter må vurdere Windows 8 nå

BYOD-trenden gjør at avgjørelsen er kritisk.

Flere analytikere hevder bedriftene må vurdere Windows 8 allerede nå, selv om de er overbevist om at operativsystemet ikke skal implementeres de nærmeste årene.

Årsaken til dette er åpenbar. Den utbredte BYOD-trenden (bring-your-own-device) vil garantert føre til at nettbrett med Windows 8 tas i bruk i bedriften, noe som betyr at it-avdelingen må akseptere disse enhetene enten de vil eller ikke.

IT-avdelingen bør anskaffe noen Windows 8-enheter for å teste dem i sitt eget miljø, og foreta noen begrensede pilotdistribusjoner blant utvalgte brukere, sier Forrester-analytiker David Johnson til IDGs nyhetstjeneste.

Et krav

Også Gartner-analytiker Steve Kleynhans mener IT-ansatte bør sette av god tid til å vurdere hvordan Windows 8 kan fungere som et operativsystem for hele bedriften, og da spesielt vurdere hvordan man skal håndtere Windows 8 i forhold til BYOD.

Sannsynligheten er stor for at dette kan skje veldig raskt og at en rekke ansatte vil kreve å få bruke systemet, sier Kleynhans.

Her er Windows RT bedre enn iOS
RT liker ikke skriveren din
Her er Surface-prisene

Delte meninger

Forrester-analytiker David Johnson er imidlertid litt mer nøktern. Han tror ikke det vil bli en enorm tilstrømning av Windows 8 enheter. Han siterer en Forrester-rapport som viser at interessen for Android og iOS-enheter er sterkere blant de ansatte, og poengterer at det er de ansatte som her har størst innflytelse.

Forrester indikerer også at det til nå har vært mindre interesse for Windows 8 enn hva som var tilfelle i forkant av Windows 7-lanseringen i 2009.

I en undersøkelse de har foretatt svarte hele 47 % av respondentene at de ikke har sett på Windows 8 ennå. Tilsvarende tall før lanseringen av Windows 7 var 27 %.

Les også: Blandet mottakelse for Windows 8

Les om: