Microsoft tar livet av servicepakkene

Microsoft tar livet av servicepakkene

Windows 8 skal oppdateres med raskere intervaller.

Tirsdag slapp Microsoft for første gang en oppdatering for Windows 8. Den inneholdt fire feilrettelser, men det er ikke snakk om noen sikkerhetsoppdatering.

Ifølge Windows-sjef Steven Sinofsky skal oppdateringen på 170 megabyte blant annet gi forbedringer i ytelse, strømhåndtering, medieavspilling og rette forskjellige kompatibilitetsproblem.

Det er første gangen Microsoft oppdaterer ett operativsystem etter at det har blitt sendt til produksjon (RTM), men før det har kommet i salg i butikkene.

– Dette er veldig interessant og noe vi ikke har sett tidligere. Microsoft endrer åpenbart på sine rutiner for å legge til nye funksjoner på løpende bånd, sier Jason Miller fra Vmware til IDGs nyhetstjeneste.

Microsofts tiltak ønskes også velkommen av sikkerhetseksperten Andrew Storms fra Ncircle Security.

– Sluttbrukerne kommer til å sette pris på at Windows 8-installasjonen hele tiden oppdateres og forbedres, sier Storms.

Les også: Windows 8 slik du vil ha det?

Tradisjonelt har Microsoft kun sluppet større oppdateringer i sine servicepakker som i snitt har kommet hver 18. måned. Windows 7, som ble sluppet i slutten av 2009, har kun fått en slik oppdatering (Service Pack 1) og denne kom i februar 2011.

I ett blogginnlegg skriver Steven Sinofsky at Microsoft har endret sine rutiner slik at selskapet nå skal slippe sine oppdateringer mer effektivt.

– Takket være nye testrutiner og verktøy kommer Windows 8 alltid til å være oppdatert, skriver Sinofsky.

Kilde: IDG News

Les om: