Windows 8 slik du vil ha det?

Windows 8 slik du vil ha det?

Hadde det ikke vært for Classic Shell tror vi flere betydelig flere ville ha foretrukket Windows 7 framfor nye Windows 8.

Selv etter å ha lagt godviljen til har en overgang fra Windows 7 til Windows 8 ikke vært noen direkte positiv opplevelse for undertegnede.

Det er en del nye funksjoner som man liker. På flere områder er operativsystemet bedre enn Windows 7, men gamle bruksmønstre kan være vanskelig å gi slipp på – i hvert fall når det ikke er noe bedre alternativer.

LES OGSÅ:

Her er snarveiene i Windows 8

For mange vil ikke det nye grensesnittet i Windows 8 framstå som spesielt upraktisk når det blant annet gjelder oppstart av applikasjoner. Hvorfor skal man gå til et helt nytt grensesnitt når en applikasjon skal startes?

Jeg er av dem som ikke starter applikasjoner ved å lete meg fram til dem i startmenyen. Jeg liker heller ikke å ha snarveier på skrivebordet – det blir raskt rotene og jeg må gå til skrivebordet for å finne ikonet for et program jeg skal starte når jeg har andre vinduer/applikasjoner åpne.

Helst vil jeg ofte ikke trenge å ta hendene bort fra tastaturet. I praksis blir det da slik at jeg trykker Windows-tasten og velger blant de mest brukte programmene med piltastene eller at jeg skriver inn de første bokstavene i applikasjonsnavnet.

LES OGSÅ:

GUIDE: Kjør Windows 8 virtuelt

Classic Shell

Gratisprogrammet Classic Shell gir deg først og fremst den gamle startmenyen tilbake. Her er det tre opsjoner å velge mellom – om du foretrekker startmenyen slik den var i Windows XP, Vista eller 7. For undertegnede falt valget på Windows 7-startmenyen.

Når Windows starter opp med Classic Shell går man direkte til skrivebordet. Start-knappen åpner startmenyen – ønsker man imidlertid å gå til det nye Windows 8-grensesnittet finnes det fortsatt – i stedet for å trykke Windows-tasten for starte den benytter man nå i stedet Shift+Windows.

Programmet har videre en rekke innstillinger hvor funksjoner kan aktiveres og deaktiveres, eller aksesseres på alternative måte. Det er automatisk oppdateringsfunksjon og også muligheter til å bruke en del klassiske utsendetemaer for Windows.

Programmet kan lastes ned fra classicshell.sourceforge.net .

LES OGSÅ:

Installer Windows 8 fra USB

Les om: