Windows CE forbi Palm OS for første gang

Windows CE forbi Palm OS for første gang

Det selges flere håndholdte datamaskiner med Windows CE enn med Palm OS. Ifølge Gartner har Palm OS mistet hele 28 prosent av salget på ett år.
I løpet av tredje kvartal gikk Microsofts operativsystem for håndholdte datamaskiner, Windows CE, forbi Palm OS når man ser på nysalget av slike i kvartalet, viser tall fra Gartner.

Det er første gang Windows går forbi Palm, skriver IDG.se

Windows CE økte sin markedsandel fra 41 prosent til 48 prosent i tredje kvartal. På samme tid mistet Palm OS markedsandeler - fra 47 prosent for ett år siden, til 30 prosent i tredje kvartal 2004.

I antall enheter mistet Palm OS hele 28 prosent sammenligent med året før, med en nedgang fra 1,3 millioner til 850.000 solgte enheter med Palm OS installert.

Gartner hadde forventet en nedgang for Palm OS, men analytikerne er forbauset over størrelsen på nedgangen.

Tallene gjelder tradisjonelle håndholdte datamaskiner og inkluderer ikke såkalte smart-telefoner eller håndholdte pc-er med telefon.. Men selv på det markedet ser det ut som om Palm OS sliter. Det ryktes at Palmone overveier å begynne å bruke Windows i sin Treo-serie.

Når det gjelder totalt antall solgte håndholdte pc-er i kvartalet noterte Gartner seg en økning på 13 prosent i forhold til samme periode i fjor. Totalt ble det solgt 2,9 millioner enheter på verdensbasis. Det er et trendbrudd på et marked som i en lengre periode har vist sviktende salg.