Windows-mobil med 3 GB

Windows-mobil med 3 GB

Samsung nye mediemobil er basert på Windows Mobile og har 3 GB lagringsplass.

Samsung i300 kommer til Norge i desember og skal nå det viktige julerushet, i motsetning til Nokias mye omtalte musikkflaggskip N91 som har 4 GB lagringsplass.

- i300 er en fullutrustet jobb- og underholdningsmobil. Den er ikke et kompromiss mellom verken det ene eller det andre, sier Michael Alström, produktmarkedssjef for Samsungs mobiler i Norden.

Ifølge Alström vil det være mye gjenkjennelse for brukere som er vant med Windows og Office fra pc-en. I300 er basert på Microsofts operativsystem for håndsett, Windows Mobile 2003 Edition, samt Windows Media Player.

Bred lydstøtte

En harddisk med kapasitet på tre gigabyte gir ifølge Samsung plass til 750 mp3-filer av høyeste kvalitet eller 1.500 låter i Windows Media format (wma). Den har også relativt god plass til film. I tillegg til wma og mp3 støtter telefonen lydformatene aac, aac+, ogg, asf og wav.

Lagringsplassen er mildt sagt et kvantesprang i forhold til Z-300, en annen ny mp3-mobil fra Samsung som skuffet i testen på computerworld.no.   

Fargeskjermen på to tommer skal være godt tilpasset film eller videoklipp. Mobilen kan også ta opp og spille av videoformatene MPEG4, H.263, H.264 og Windows Media. Alt inneholdet kan synkroniseres automatisk med en PC via Windows Mediaplayer 10.

Samsung i300 har menyhjul for manøvrering av spillelister og lagret musikk, samt innebygget digital forsterker. Lydinnstillinger og -nivåer kan justeres med en visuell equalizer.

I tillegg til høretelefonene som følger med telefonen får man også med en mini-jack-adapter som gjør det mulig å bruke egne høyttalere eller hodetelefoner. Samsungs trådløse stereohøytalere har nå bluetooth-tilkobling.

Pc-likhet

Med Windows på mobilen styrkes samkjøringen med pc. Man kan dra og slipper filene man ønsker å lagre på mobilen, lagre bilder, låter, filmer, videosnutter, tekstfiler, excel-ark, PowerPoint-presentasjoner.

Mobilen håndterer også dokumenter i Word, PowerPoint, Excel, Outlook og direkte bruk av Internet Explorer samt Adobe PDF, ren tekst og flere andre bildeformater. Tilkobling til pc skjer via bluetooth, usb eller IR. 

 i300 kan synkroniseres fullt ut med hele Outlook, med samme struktur og funksjonalitet som på pc-en.

I tillegg til harddisken på tre gigabyte, kan man spe på lagringsplassen med ytterligere en gigabyte ved bruk av minnekort i formatet Mikro SD/Transflash.

Med det innebygde megapikselkameraet kan man ta bilder mens telefonen ligger vannrett. I300 håndterer flere bildeformater, deriblant jpeg, bmp, gif og png. Kameraet har 1,3 megapiksler og innebygd fotolampe.

Støtter ikke 3G

Skjermen på to tommer støtter 262.000 farger og qvga-oppløsning, 240x320 piksler.

Den er er en trippelbåndstelefon med mms, gprs, java og wap 2.0. 64-polyfoniske (flerstemte ringetoner) eller mp3 ringesignaler.

Samsung opplyser ikke at i300 støtter 3G/umts.

Datakit, usb-kabel, hodetelefonadapter til dine egne 3,5 mm mini-jack favoritthodetelefoner, samt stereohøreplugger med innebygd mikrofon, følger med telefonen.

i300 veier 121 gram og har målene 113 x 48 x 19,9 millimeter. Veiledende pris vil være ca. 5.500 kroner.