Dropbox med universell app til mobil og brett

FELLES: Nå får du den samme appen uansett om du bruker Windows 8.1 på hybrid, pc eller telefon.

Dropbox med universell app til mobil og brett

Bedre bildevisning og mappestyring på Windows Phone og Windows-nettbrett.

Tidligere i år slapp Dropbox endelig en skikkelig app til Windows Phone, og en oppdatert app til Windows-baserte nettbrett. I går fulgte selskapet opp med en oppdatert og universell versjon med nye og forbedrede funksjoner.

Windows 8 og Windows Phone 8 er laget slik at utviklere kan lage felles (universelle) apper til de to operativsystemene, og slik sett spare seg mye jobb. Det er likevel langt fra alle som gjør det.

Nå har altså Dropbox valgt å gjøre det slik, og dermed kan spesielt Windows Phone-brukerne se frem til raskere oppdateringer og bedre funksjonalitet.

Den nye Dropbox-appen tilpasser seg automatisk til enheten du bruker den på, slik at du ikke trenger å bekymre deg for enten bitteliten tekst og kronglete menyer på telefonen din, eller det motsatte på Windows-nettbrettet eller pc-en din.

Oppdateringen gir flere nye funksjoner, spesielt på Windows Phone, hvor det blant annet nå blir mulig å laste videoer direkte til Dropbox.

For å gjøre ting litt enklere er det nå også mulig for Windows Phone-brukerne å laste ned flere filer samtidig, og lagre dem på telefonen eller et minnekort, slik at filene er tilgjengelig også om du skulle være uten nettdekning. Det er nå også mulig å merke filer som favoritter, slik at de alltid holdes oppdatert og lagres til telefonen for enkel tilgang.

Akkurat som at du nå kan laste opp videoer direkte, får du med den nye appen muligheten til å lagre og hente filer fra Dropbox i andre apper.

På Windows-nettbrett og hybrider skal det nå ha blitt enklere å dele mapper direkte fra kontaktlisten, samt enklere å styre mappeoppsettet. Og siden man gjerne har et tastatur til nettbrett eller hybrider med Windows har det også blitt lagt til en rekke hurtigtaster som skal forenkle bruken av appen.

Som så ofte med nye oppdateringer lover Dropbox også at appen skal være raskere og mer effektiv enn tidligere versjoner.

Samtidig som Dropbox slapp de nye oppdateringene til Windows, slapp de også nye funksjoner rettet mot designere og andre som jobber mye med bilder. Blant nyhetene er ny bildevisning og bedre støtte for Adobe Photoshop, Illustrator og vektorgrafikk. Bildevisningsdelen av oppdateringen vil også komme andre Dropbox-brukere til gode i løpet av de neste dagene, ifølge Dropbox.

Har du allerede Dropbox installert på Windows Phone eller på en pc eller hybrid med Windows 8.1 vil appene oppdateres automatisk, eller så fort du ber om det. Eventuelt kan du laste ned den nye appen til Windows Phone her, eller til Windows 8.1 her.

Eller du kan fortsette å gjøre som så mange andre Windows Phone-brukere, og fortsette å bruke OneDrive. Eller kanskje begge to for ekstra sikkerhet?