Windows er problemet, ikke pc

Windows er problemet, ikke pc

Eva Tønnesen klager over pc-problemer med virus og slikt. Jeg er enig i at en mac er en mulig løsning på problemet, men jeg synes det er for lettvint å skylde på pc-en når det er Windows med sine feil og svakheter som er problemet.

Eva Tønnesen klager over pc-problemer med virus og slikt. Jeg er enig i at en mac er en mulig løsning på problemet, men jeg synes det er for lettvint å skylde på pc'en når det er windows med sine feil og svakheter som er problemet.

Pc og windows er ikke det samme!

Siden 1998 har jeg hatt pc'er på nett som aldri har hatt noen form for antivirusprogram. Hjemme har jeg forsåvidt en brannmur, på jobben har jeg ikke det en gang. Jeg får aldri virus, og de eneste gangene maskinen kræsjer for meg er når jeg eksperimenterer med systemprogrammene.

Det gjør jeg naturligvis bare når jeg har tid til "rydde opp". Grunnen til at jeg har det så greit, er at jeg bruker linux i stedet for windows. Pc'en er ikke problemet i det hele tatt. Å bytte til mac løser windows-problemene, men det gjør et bytte til linux også.

Fordelen med linux er at en slipper å kjøpe ny maskin, en mac er ikke gratis med mindre en bytter på et tidspunkt hvor pc-en uansett er moden for skraphaugen. Dere skriver om linux ellers - det hadde vært fint om dere ihvertfall nevnte alternativet i en slik artikkel.

Det gir mer balanse. Det finnes forsåvidt andre alternativer også, men linux har ihvertfall større markedsandel enn mac.

Helge Hafting