- Windows suger

- Windows suger

Under arbeidet med filmen «Slipp Jimmy fri» anslår Christopher Nielsen at ti prosent av tiden gikk med til dataproblemer.
Navn: Christopher Nielsen
Alder: 43
Jobb: Serietegner og filmregissør
Aktuell som: Regissør for animasjonsfilmen «Slipp Jimmy fri»

- Jeg er kjempeglad for ikke å være involvert i det tekniske, sier Christopher Nielsen.

Hans regidebut er Norges mest teknologisk avanserte filmproduksjon noensinne. Filmen handler om den narkomane elefanten Jimmy, som rømmer fra et sirkus og opp på vidda. Der må Jimmy takle abstinensen, men får heldigvis hjelp av en elg. En rekke forskjellige folk jakter deretter på rømlingen, med forskjellige motiver. I arbeidet med filmen brukes Maya, Pixars programvare for å jobbe med 3D-animasjon.

- Vi har jobba i seks år med en gammel versjon av Maya, vi tør rett og slett ikke å oppdatere. De vil heller jobbe med å utvikle nye moduler enn å perfeksjonere de som allerede finnes, og det kan jo en filmproduksjon lide en del under.

Nielsen forteller at mye tid er brukt på dårlig programvare, nettverk som er nede og rendering som går galt. Hele filmprosjektet krever 12 terabyte lagringsplass. Arbeidet med filmen har tatt seks år.

- Jeg vil anslå at vi har brukt 10 prosent av tiden på å klø oss i hodet. Alt er Bill Gates sin feil. Windows suger. Jeg kan avlive en myte: Dataanimasjon er ikke noe mindre tidkrevende enn å tegne for hånd. Den tida man bruker på å ikke tegne, bruker man på å slåss med software og nettverk.

- Hva er disse modulene du snakker om?

- For å gi to eksempler på moduler vi valgte bort. Vi prøvde en modul for klessimulering, men den fikk vi ikke til å funke, så derfor turte vi ikke å prøve å bruke modulen for å simulere hår.

Derfor, kan Nilsen fortelle, er alle personene, unntatt de fire hovedpersonene i filmen skalla ) eller har dreadlocks eller hatt.

- Hvordan oppstod ideen om å lage film om en narkoman elefant?

- Jeg hørte om hvordan en del sirkuser doper dyrene slik at de skal holde seg i ro under transporten. I Burma gir de antibiotika til elefantene, for å få dem til å holde det gående lenge uten å spise for mye. En forferdelig praksis.

Les også: Digital debut med Jimmy