Ingen hacket Linux

Ingen hacket Linux

Apple Mac OS X og Windows Vista knelet for hackerne, men Linux holdt stand helt til slutten av sikkerhetskonferansen.

Linux viste muskler under en hackerkonkurranse på sikkerhetskonferansen CanSecWest forrige uke. Mens Apples operativsystem måtte gi pass allerede etter to minutter, og Windows Vista heller ikke kunne stå imot hackerstormen, klarte ingen å knekke Linux-sikkerheten før konferansen var over.

Konkurransen gikk ut på å ta kontroll over ulike bærbare datamaskiner, en Mac med Mac OS X, en pc med Linxu Ubuntu 7.10, og en pc med Windows Vista. De tre datamaskinene var koblet opp på nettverket under konferansen. Den som ut fra visse spesifikasjoner kunne ta kontroll over dem, kunne vinne ulike premier.

På første dagen, med strenge krav og begrensede midler, holdt alle tre maskinene hackerne ute. Men på den andre dagen, da reglementet ble forenklet, tok det Charlie Miller bare to minutter å komme seg inn på Mac-en. Miller, som også er kjent for å ha knekket Iphone-sperre, fikk 10 000 dollar, og kunne ta Macbook-en med hjem.

LES OGSÅ: Hacket Mac på to minutter

Senere på andre dagen falt også Windows Vista. Shane Macaulay tok kontrollen over operativsystemet. Macaulay vant også i fjor, men trengte en god del hjelp for å gjenta bedriften i år.

Grunnen til Macaulay trengte hjelp fra andre, er at Vista-versjonen var pakket med Service Pack 1, og hadde en lang rekke med sikkerhetsoppdateringer. Macaulay får ikke lov å si hvilken sårbarhet han brukte, siden denne informasjonen nå eies av sikkerhetsselskapet som sponset konkurransen. Men han avslørte at han tok over pc-en gjennom et hull i Java, som ifølge Macaulay også kan føre til sårbarheter i Mac og Linux.

Til slutt sto Linux igjen som seierherre. Ingen hadde lykkes med å komme seg inn i systemet, heller ikke Macaulay med sårbarheten han påstod også var i Linux.

Overrasket

Resultatet overrasket arrangørene.

- Ingen har knekket Linux, til og med da vi forenklet reglene ytterligere på siste dagen. Det var virkelig oppsiktvekkende, sier Terri Forslof, sikkerhetssjef i sponsorselskapet TippingPoint, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Det er likevel feil å dra en direkte konklusjon om at Linux er uknekkelig, mener han.

- Det ble funnet en god del hull også i Linux, men ingen har jobbet nok videre med dem for å bruke de sårbarhetene til en funksjonerende hack, sier Forslof.

Også Mac-hackeren Miller fortalte pressen at han valgte Mac fordi den var lettest, og at han ikke hadde prøvd seg ordentlig på Linux.

Windows Vista