Kul Imac-klone

Kul Imac-klone

Gateway One ser bedre ut enn originalen fra Apple

Av bildene å bedømme er det ingen tvil om at Apple Imac har stått modell når Gateway har designet den svært minimalistiske pc-en Gateway One.

Antall ledninger er kuttet ned til én takket være en smart strømforsyning med integrert hub for periferikontakter og både mus og tastatur fungerer trådløst. For visning av bilder, video og musikk i mediesenterløsningen Windows Vista har den også en egen fjernkontroll.

Den eksterne strømforsyningen til Gateway One inneholder en hub med både nettverk og USB-kontakter slik at ledningene til disse enhetene gjemmes under skrivebordet.

Pc-en leveres kun i en variant med 19 tommers skjerm i bredformat med oppløsning på 1 440 ganger 900 piksler. Velger du orginalen fra Apple kan du derimot få hele 24 tommer å leke deg med.

Toppmodellen leveres standard med en 2 GHz Intel Core 2 Duo, tre gigabyte minne og en harddisk på 500 gigabyte. Og etter mal fra Apples maskiner har den en en "Slot Loading" 8x DVD±R/RW SuperMulti Drive.

Grafikkortet er et Mobility Radeon HD 2600XT fra ATI, med 256 megabyte grafikkminne. Av andre finesser har den en kombinert analog og digital tv-tuner, integrert wlan som støtter den nyeste n-standarden samt et webkamera.

Maskinen har også hele syv USB-kontakter, FireWire, Gigabit Ethernet og en minnekortleser for fem ulike formater.

Prisen er oppgitt til 1.799 dollar, eller cirka 9650 kroner etter dagens kurs. For samme pris får du en 20 tommers Imac, men denne har dårligere spesifikasjoner med kun 1 GB minne og 250 GB harddisk.

Foreløpig selges maskinen kun i USA, men det er jo lov å importere den selv hvis du tar deg brydderiet. Les mer om maskinen her.

LES OGSÅ: Imac på 24-tommer

Les om: