Microsoft-topper slet med Vista

Microsoft-topper slet med Vista

Flere i Microsofts ledelse hadde problemer med å få Windows Vista til å fungere skikkelig da operativsystemet ble lansert.

Dette kommer frem i noen interne epost-beskjeder som ble offentliggjort i en pågående rettssak.

Epostene viser at Vistas tidlige problemer med både maskinvare- og programvaresamspill gikk ut over flere enn bare den gjennomsnittlige bruker. Epostene avslører også at Microsoft ønsker å unngå lignende problemer i fremtiden, skriver Seattle Post Intelligencer.

- Vi må være klarere overfor industrien, og vi trenger å bestemme hva vi vil gjøre og gjøre det bra og 100 prosent og ikke bare litt av alt, skrev Steven Sinofsky, Microsoftsjefen som tok over ingeniøravdelingen etter forbrukerversjonen av Vista ble lansert i fjor.

Microsofts toppsjef Steve Ballmer svarte kort på Sinofskys beksjed: ”Righto.”

LES OGSÅ: Microsoft svartelister program

Rettssaken som dette kommer frem i dreier seg om hvorvidt Microsoft har lurt forbrukerne før Vista-lanseringen ved å reklamere for at pc-er var ”Windows Vista Capable” selv om de kun kunne kjøre Windows Vista Home basic.

I februar 2007 sendte styremedlem Jon Shirley en epost til Ballmer hvor han forklarte at han hadde oppgradert til Vista. Problemet var at han fikk problemer med å operativsystemet til å fungere med to av Microsofts egne MSN-produkter. Shirley sa i fra at han ikke aktet å oppgradere flere datamaskiner på grunn av mangelen på maskinvaredrivere.

Andre Microsoft-sjefer som Mike Nash opplevde lignende problemer.

Les om:

Windows Vista