Norsk Windows 7 i oktober

Norsk Windows 7 i oktober

Det er en stund siden det ble klart at den amerikanske utgaven av Windows 7 kommer i oktober. Vi har infoen om norsk dato.

Microsoft har hele veien sett ut til å være relativt sikre på at de med Windows 7 har laget et solid produkt. I testfasen gikk de direkte fra Beta 1 til RC, og sløyfet dermed den vanlige veienå gå, med flere Beta og RC-utgaver.

For de som har lastet ned og fortsatt bruker betautgaven av Windows 7 begynner det å haste med å oppgradere. Betautgaven slutter å fungere i juli. Slippkandidaten (RC - Release Candidate), som er en nær ferdig versjon av operativsystemet, vil fungere normalt frem til mars 2010.

Ikke lenge etter slippkandidaten ble gjort tilgjengelig for nedlasting, begynte ryktene rundt en lanseringsdato å svirre. Først var det snakk om lansering allerede i august, men det ble senere moderert til oktober. Til slutt kom Microsoft på banen og bekreftet at den amerikanske utgaven av Windows 7 vil være klar for salg 22. oktober. Samtidig ble det sagt at lokaliserte utgaver ville la vente på seg.

Nå melder imidlertid Microsoft at norsk lansering vil skje allerede ni dager etter den amerikanske. Det betyr at også vi får muligheten til å kjøpe Windows 7 i oktober. Den norske versjonen vil nemlig være i salg allerede fra 31. oktober.

Går du med tanker om å kjøpe en ny pc, men er redd for å brenne inne med Vista, kan du puste lettet ut. Samtidig som nyheten om lanseringsdatoen kom, fikk vi også forklart at alle som kjøper en ny pc med Vista fra og med fredag 26. juni, vil kunne oppgradere til Windows 7, helt kostnadsfritt.

Hvilken versjon av Windows 7 du kan oppgradere til kommer an på hvilken versjon av Windows Vista du fikk levert med pc-en. Har du en pc med Vista Ultimate vil du få oppgradere til Windows 7 Ultimate, og så videre.

Noen endelige, norske priser på separate utgaver av operativsystemet har enn så lenge ikke blitt offentliggjort. I USA ser det på sin side ut til at Windows 7 vil koste noe mindre enn Vista.