Projektor med wlan

Projektor med wlan

Nec er først ut med en projektor-serie som forenkler trådløse presentasjoner gjennom Windows Vista.

Nec lanserer nå en ny projektor-serie med innebygd trådløst nettverk, slik at man slipper å dra ekstra ledninger over møtebordet. Projektorene heter NP1150, NP2150 og NP3150 og koster fra 22.500 kroner.

Det er tidligere lansert projektorer med støtte for trådløse nettverk, men denne modellserien fra Nec er den første som støtter Windows Network Projector i Windows Vista, som gjør det langt enklere å vise trådløse presentasjoner.

Gjennom dette programmet kan tilkoblingen til projektoren stort sett skje automatisk og presentasjonen kan starte så snart datamaskin og projektor har funnet hverandre.

Den nye standarden i Vista er utviklet av Epson, Nec og Toshiba i samarbeid med Microsoft. Produkter fra Epson og Toshiba som støtter standarden vil komme de nærmeste månedene. Disse tre leverandører har eksklusivitet på standarden i starten. Anslagsvis om et halvt år vil standarden åpnes opp for også andre projektorprodusenter.

LES OGSÅ: Hjemmekino til 115 000

Alle tre er XGA-projektorene med kontrast på 600:1 og lysstyrke på mellom 3700 og 5000 ANSI lumen, som gjør at de kan brukes i lyse og godt belyste omgivelser.

Toppmodellen NP3150 kan monteres på en avstand helt opp til 86 meter og er beregnet for plassering på offentlige forelesningssaler, scener og lignende.

Projektorene har DVI-I-tilkobling med støtte for HDCP til visning av beskyttet høyoppløselig filmmateriale. Med picture-in-picture (PIP) er det mulig å vise to parallelle presentasjoner, eller for eksempel en presentasjon og en video fra en annen kilde samtidig.

For filmvisning støtter modellene teknologien Hollywood Quality Video (HQV) som reduserer støy og gir skarpere bevegelige bilder.

Du kan lese mer om modellene her.