Sinte nederlendere boikotter Vista

Sinte nederlendere boikotter Vista

Forbrukerrådet i Nederland vil ha boikott mot Microsofts nye operativsystem.

Forbrukere må be om en nedgradert versjon av sin nye pc, slik at de kjører Xp i stede for Vista, mener den nederlandske forbrukerorganisasjonen Consumentenbond. Organisasjonen oppfordrer brukere generelt å unngå Vista.

Grunnen for de sterke uttalelsene er den enorme mengde med klager som har kommet inn. I løpet av seks uker mottok Consumentenbond 5 200 klager på Vista.

Consumentenbond ba Microsoft å gi alle klagere en gratis nedgradering til XP. Dette nekter Microsoft nekter å gjøre. Selskapet tillater nedgradering bare når det gjelder forhåndsinstallert Vista Ultimate eller Vista Business. I sommer har Microsoft utgitt en cd for hjemmebrukere av Vista Home Basic og Vista Home Premium, men disse må det betales for.

Etter at Microsoft nektet å komme hjemmebrukene i møte bestemte Consumentenbond å oppfordre private brukere å unngå Vista, og be om nedgraderte pc-er når de kjøper ny.

- Det var et knallhard *nei* fra Microsoft. De ønsker at forbrukerne melder probleme til dem og får direkte hjelp fra Microsoft, sier Van Kouwen i Consumentenbond til nederlandske IDG.

LES OGSÅ: Vista henger etter XP

Tregt

I rapporten over klagene melder Consumentenmbond at 59 prosent av alle klagere opplevde at programvare ikke fungerte lenger. Nesten like mange, 46 prosent, fikk problemer med tilleggsutstyr som skrivere og skjermkort.

For 34 prosent var den viktigste klagegrunnen at maskinen ble veldig treg, eller hang seg regelmessig opp. Rundt 17 prosent fikk problemer med nettverk, mest trådløse nettverk. Hos 12 prosent startet pc-en svært tregt, eller ikke i det hele tatt.

Windows Vista