Tony Blair rører ikke Vista-prisen

Tony Blair rører ikke Vista-prisen

Den britiske statsministeren nekter å gå til angrep på Microsofts overprising av Windows Vista.

Den britiske statsministeren Tony Blair vil ikke gå til strid mot Microsofts programvarepriser. I et svar på en underskriftskampanje mot Vista-priser, forklarer den britiske regjeringen at de ikke vil blande seg inn i Microsofts lisenspolitikk.

Online-underskriftskampanjen oppfordret Blair til "å delta i en protest for å presse Microsoft til å slutte med overprising av Vista operativsystemet ".

Det britene bak kampanjen er opprørt over, er at Vista koster mer en dobbelt så mye i England som i USA. En fullversjon av Vista Ultimate koster på den britiske øya 350 pund, så mye som 4200 kroner. I USA koster samme versjon 195 pund, eller 2300 kroner, ifølge Vistaovercharge.

LES OGSÅ: Fem myter om Vista

Ingen regulering

Men Downing Street vil ikke legge seg opp i prisreguleringen.

- Bortsett fra en håndfull unntak, er det ingen prisreguleringer i UK, og ingen reguleringer for næringslivet når det gjelder å sette prislapp på tjenestene eller produktene sine, skriver regjeringen i et svar.

I svaret henvises det til handelsdepartementets Office of Fair Trading (OFT), som har mulighet å sjekke om det er snakk om misbruk av markedsposisjon som fører til brudd på antitrustloven.

En Vista Ultimate fullversjon, på norsk, koster hos Komplett 4 595 kroner.

Men du kan få den billigere: Spar 3 000 kroner på Windows Vista

Les mer om kampanjen her .

LES OSGÅ: Få bedre Vista-sikkerhet

Windows Vista