Torvalds: - OS X er bare dritt

Torvalds: - OS X er bare dritt

Linux-opphavsmann Linus Torvalds slenger med leppa igjen. – Apples OS X Leopard er på noen måter verre enn Windows Vista, hevder han.

På en konferanse i Melbourne, Australia ble Torvalds utfordret til å si sin mening om Apples operativsystem OS X Leopard satt opp mot Microsofts Windows Vista.

- Jeg synes ikke de er like feilslåtte – jeg synes Leopard er et mye bedre system, men OS X er på noen måter verre å programmere for enn Windows, sa han ifølge Sydney Morning Herald.

- Filsystemet deres er bare noe dritt, noe som er ganske skremmende, sa Torvalds.

Han latterligjorde trenden med at nye versjoner eller oppdateringer av operativsystemer blir feiret underlagt store markedsføringskampanjer.

- Et operativsystem burde være helt usynlig. For Microsoft og Apple er det en måte å kontrollere et helt miljø til å tvinge folk til å oppgradere applikasjoner og maskinvare.

LES OGSÅ: Microsoft bløffer om patenter

I forhold til Linux, mener Torvalds at den mest spennende utviklingen skjer innenfor grønn it og innsatsen i OLPC-prosjektet og Asus-prosjektet Eee PC.

Det siste prosjektet mener han kan være et tegn på at asiatiske maskinvareprodusenter er i ferd med å gå forbi vestlige, kommersielle operativsystemer slik at de kan få mer kontroll over sine egne systemer.

Windows Vista