Windows XP-brukere har god tid

Windows XP-brukere har god tid

Ti måneder etter lanseringen går det trått med salget av Windows Vista.

Windows Vista har solgt i rundt 40 millioner eksemplarer siden lanseringen før jul i fjor, kunne Bill Gates opplyse for en uke siden. Det er mye, mener han, men prognosene for skiftet fra XP til Vista har vært for optimistiske. Det innrømmer selv Microsoft.

Etterspørselen i bedriftsmarkedet kommer i stor grad fra større bedrifter som skal oppgradere fra Windows 2000.

Gjennom samtaler med tre systemintegratører har ikke Computerworld fått bekreftet én eneste bedrift i Norge som har gjennomført en oppgradering til Windows Vista.

- Oppfatningen er at dette går helt som forventet. Bedriftene gjør dette når de skal oppgradere, og de fleste lever fire-fem år med hver generasjon maskiner. Det var en stor omstilling i Norge rundt tusenårsskiftet, og så et nytt skifte rundt 2005-2006, sier Geir Olav Nistad i Ergogroup.

LES OGSÅ: SP1 gjør Vista mer attraktiv

Rett fra Windows 2000

- Det er ganske mange store selskaper i Norge som er Windows 2000-brukere. De har gamle versjoner av Office som begynner å gå litt trått. Skal man gjøre noe på Exchange eller på CRM og samhandling, tvinger det seg fram en oppgradering, sier Trond Moberg, administrerende direktør i Avanade, Accentures datterselskap som jobber utelukkende med Microsoft-teknologi.

Moberg tror nye typer applikasjoner som Office Communication Server vil bidra til å motivere oppgradering.

- Utrullingen kommer til å gå raskere enn Windows XP, som brukte et par år på å nå kritisk masse på litt over 50 prosent, sier Espen Pettersen, direktør for Windows Client i Microsoft Norge.

Dette er en forkortet versjon av en artikkel i Computerworlds papirutgave. Les mer her

LES OGSÅ: . Vista henger etter XP

Windows Vista