USTØTTET: Windows 8 får ikke lenger sikkerhetsoppdateringer. 

USTØTTET: Windows 8 får ikke lenger sikkerhetsoppdateringer. 

12. januar 2016: Slutt på sikkerhet for Windows 8

Ikke bli helt skrekkslagen ennå. Men fra nå vil ikke Microsoft lenger tette sikkerhetshull i Windows 8. Men de vil støtte Windows 8.1.

Windows 8 har eksistert i tre år, men sikkerhetsoppdateringene stopper nå. Du og andre brukere må oppgradere til versjon 8.1 eller Windows 10.

Dette er et unntak fra at Microsoft lager sikkerhetsoppdateringer til Windows i inntil ti år. Microsoft anser nemlig at Windows 8.1  er en Service Pack. Den kom rundt et år etter versjon 8, og inneholdt så mye nytt eller endringer at mange oppfattet den som en ny versjon.

Og for Service Pack gjelder det bare sikkerhetsoppdateringer i to år for dem som ikke installerer den siste pakken.

De fleste av oss har sett på 8.1 som en betydelig forbedring i forhold til Windows 8, og mange har oppdatert av den grunn. Men skulle du fortsatt kjøre versjon 8, så bør du velge å gå for 8.1 eller 10 en av dagene.

Ifølge våre venner i pcworld.com skal det være rundt tre prosent av Windows-brukerne som er på versjon 8. Dette i henhold til tall fra måleselskapene NetMarketShare og StatCounter, som kun får målt pc-er som er koblet til internett.

Men det er like fullt et mye bedre tall enn for Windows XP, som ikke har fått sikkerhetspatcher siden april 2014. Og som utgjør rundt ti prosent av pc-er knyttet til internett!

Så: Bare Windows 8.1 og Windows 10 vil bli støttet med sikkerhetsoppgraderinger fremover.

Les om:

Windows