Cortana kommer til iPhone

KOMPIS: Jo mere vi er sammen...

Cortana kommer til Iphone

Windows 10 blir bedre integrert mot mobile operativsystemer som folk faktisk bruker - Android og IOS - med egen kompanjong-app.

Folk flest bor i Kina, og folk flest bruker ikke Windows på mobiltelefon.

NRK registrerte bare 0,3 prosent markedsandel for Windows Mobile på NRK TV i perioden januar til mai i år, mens Android sto for 15 prosent, Mac for 14 prosent, IOS for 34 prosent og Windows PC leder an med 36 prosent. Tallene inkluderer hverken Apple TV, Smart-TV eller Chromecast.

Digital assistanse

Så da gjelder det å være tilstede der brukerne er, og Microsoft har nå annonsert at Windows 10 kommer til å ha en mobilkompanjong som skal gjøre det enkelt å bruke bakenforliggende teknologier som fildeling og den digitale assistenten Cortana også på Android og IOS.

Du kan bruke Cortana til å sette opp påminnelser, følge reisedata som flight nummer, samt ta notater. Du skal videre kunne fullføre oppgaver du har påbegynt på en Windows 10-maskin på en IOS-enhet.

Hei, Cortana?

Men ikke all funksjonalitet finner veien over, og dette inkluderer dyp integrasjon i hele systemet som er nødvendig for å kunne ha alltid lyttende funksjon slik at du kun trenger å si “Hey Cortana!” for å vekke den slumrende kunstige intelligensen.

Også musikk skal kunne spilles over skylagringstjenesten OneDrive, i tillegg til synkronisering av filer og OneNote-speiling. 

Mye av funksjonaliteten som nevnes er allerede tilgjengelig gjennom OneDrive eller OneNote for IOS, og Apples assistent Siri vil dekke det samme behovet - spørsmålet blir hvem som støtter norsk språk først. Siri har nettopp kommet til både dansk og svensk.

Windows 10 skal bli tilgjengelig i løpet av 2015. Sjekk ut en promovideo nedenfor.

Via Microsoft

Les om:

Windows