Enklere Windows på El Capitan

BOOTCAMP: Enkel håndtering av multi-boot med Boot Runner (Illustrasjon: Twocanoes)

Enklere Windows på El Capitan

Bortfall av BootCamp-assistentens USB-krav gjør installasjonen lett.

OS X El Capitan har kommet i havn. Nå er det også enda enklere å legge inn en Windows-bootpartisjon.

De fleste velger en virtualiseringsløsning som VMWare Fusion eller Parallels Desktop når de har behov for å kjøre et annet operativsystem på en Mac. Det gjør det enkelt å bytte raskt tilbake til Mac-en, også. Men takket være utstrakt bruk av SSD-flashdisker i nyere Macer tar det veldig kort tid med en omstart dersom man heller ønsker å boote rett i et annet OS, noe som gjør at man også får utnyttet maskinvare-ressursene fullt ut.

OS/2

Apple inkluderer en egen assistent til å installere et sekundært OS på en dedikert boot-partisjon i OS X. BootCamp-assistenten tar deg trinnvis gjennom prosessen og setter opp maskinen slik at du ved oppstart velger om du vil starte i OS X eller et alternativ.

Dersom valget faller på Windows som OS-variant nummer to, er det mulig å laste ned installasjonsmediet som en ISO-fil. Sitter man isteden på en Windows-DVD eller man ønsker å migrere en eksisterende Windows-installasjon, så genererer man en ISO-fil med dertil egnet programvare.

El Capitan

Men der man tidligere i tillegg trengte en tom USB-disk for driver-mellomlagring, er dette ikke lenger nødvendig under siste OS X El Capitan. Det betyr at installasjonsprosessen er enklere, og ikke minst raskere. Snedig!

Har du mange alternative OS kan det være nytte med programvaren Boot Runner for å håndtere oppstarts-OS.

Via Twocanoes

Windows