ANDEL: Windows 7 er fortsatt den mest brukte versjonen i USA, men fortsatt er det 9,7 prosent som bruker enda eldre versjoner.

ANDEL: Windows 7 er fortsatt den mest brukte versjonen i USA, men fortsatt er det 9,7 prosent som bruker enda eldre versjoner.

Windows 10 står sterkest i USA

Statistikk fra nettsteder til amerikanske myndigheter av bruken av Windows 10 er 24 prosent høyere i USA enn i resten av verden.

Digital Analytics Program (DAP) henter inn og sammenstiller statistikk over besøk til 4.000 nettsteder i over 400 internettdomener tilhørende amerikanske myndigheter. DAP viser til at av alle besøk fra Windows-maskiner, utgjorde Windows 10 nesten 11 prosent. Dette skriver Computerworld US.

Det er signifikant høyere enn tall fra analyseselskapet Net Applications, som henter inn tilsvarende trafikktall over hele verden. Disse tallene viser at rundt 8,8 prosent av alle Windows-maskiner kjørte Windows 10. Resten utgjorde altså eldre Windows-versjoner. Mac, Linux og andre plattformer er ikke tatt med i grunnlaget.

At Windows 10 står sterkere i USA enn i resten av verden, er ingen overraskelse, siden andre analysefirmaer kommer frem til tilsvarende resultater.

Selv om tallene virker små, så viser de like fullt at Windows 10 har 24 prosent større andel blant Windows-maskiner i USA enn i resten av verden. I perioden som er målt falt andelen pc-er med Windows 7 fra 66.7 prosent til 63,6. Når det gjelder brukere av Windows 8.1, som flere trodde ville kaste seg over tieren, viser det seg at andelen faktisk har økt. Fra 15,6 til 15,8.

Men det vi ikke får svar på, er hvilke andeler Vista, XP og kanskje enda eldre versjoner har. Til sammen har de jo 9,7 prosent.

Les om:

Windows