WM-data leverer ny mobil portalplattform for Telenor

WM-data leverer ny mobil portalplattform for Telenor

Telenor Mobil lanserer idag en ny mobil portalplattform basert på kompetanse fra WM-data og programvare fra Volantis og Escenic.

Plattformen gjør mobilt innhold og mobile applikasjoner tilgjengelig for alle abonnenter og alle mobile terminaler. Den nye plattformen erstatter den gamle WAP-portalen og skal i følge Telenor og WM-data gjøre tjenestene lettere å bruke for både kunder og innholdsprodusenter. 

Telenor Mobil mener de vil nå flere brukere mot lavere kostnader enn tidligere. Plattformen skal også gjøre Telenor Mobil i stand til å utnytte de stadig økende mulighetene nye terminaler er utstyrt med, samt å lansere nye inntektsbringende mobile tjenester i fremtiden, poengteres det i en pressemelding fra WM-data.

Den nye portalløsningen innebærer at innholdsprodusenter og redaktører utvikler innhold med Content Management verktøy fra Escenic, hvorpå innholdet automatisk blir tilpasset for en hvilken som helst mobil enhet ved hjelp av programvare fra Volantis.

Løsningen skal i følge pressemeldingen også gjøre det enkelt for Telenor Mobil å tilpasse seg nye mobiltelefoner som kommer på markedet.

Det neste trinnet i utviklingen av portalen er lansering av nye tjenester.  Målet med disse er å øke inntektene gjennom leveranse av betalt innhold som sport, filmklipp og Java-spill.  Alt dette kan støttes av den nye plattformen, forteller WM-data.

I tillegg vil plattformen gjøre det mulig for Telenor Mobil å personalisere mobilinnholdet og derved gjøre det mer relevant for den enkelte abonnent ved hjelp av kriterier som alder eller abonnementstype.