WWDC 2011 utsolgt i rekordfart

WWDC 2011 utsolgt i rekordfart

Billettene til årets Apple-utviklerkonferanse utsolgt på under 12 timer.

Kanskje var det alle ryktene om fremtiden til iOS som fikk billettene til årets Worldwide Developers Conference i San Francisco til å gå unna som varmt hvetebrød.

Bare 12 timer etter at Apples Phil Schiller sendte ut pressemelding om årets konferanse, var alle 5000 billetter utsolgt, skriver amerikanske Macworld.

På agendaen for årets konferanse står fremtiden til iOS og Mac OS, ifølge Apple.

iOS populært blant utviklere

WWDC har som regel vært utsolgt før åpningsdagen, men aldri i et så raskt tempo. I fjor tok det åtte dager før alle konferansebillettene var vekk. I 2009 tok det en hel måned.

Tidligere år har utviklerkonferansen primært holdt fokus på enten Mac OS eller iOS, men aldri begge samtidig, som i år. Det kan være en av årsakene den voldsomme interessen. At særlig iOS er hotte saker blant utviklere er også blant faktorene.

Dessuten skan det selvsagt spille en rolle at Apple også pleier å introdusere nye produkter på WWDC. Det går nå heftige rykter om både iPhone 5 og iOS 5, og om hvorvidt lansering skjer på konferansen eller ikke:

iOS-fremtiden avsløres 6. juni

WWDC 2011 arrangeres fra 6. til 11. juni, og det vil bli holdt over 100 seminarer om utvikling for Apples to operativsystemer. Over 1000 Apple-ansatte vil være tilstede for å bistå deltakerne som nå har sikret seg en plass.