X-box-general til østblokken

X-box-general til østblokken

Nok en Microsoft-leder tar spranget til internasjonal toppstilling. Denne gangen er det Espen Gylvik.

Espen Gylvik, direktør for Microsofts norske avdeling for hjemmeunderholdning, er utnevnt til ny leder for selskapets satsing i Øst Europa. Gylvik er dermed den femte i rekken av ledere fra Norge som får en lederstilling i Europa.

Siden Espen Gylvik kom fra NetCom til Microsoft Norge i 2001, har han gjort Xbox til den ledende spillkonsollen i Norge, skriver Microsoft i en pressemelding.

- Øst Europa er i startgropa når det gjelder vår produktportefølje for hjemmemarkedet, og det blir både utfordrende og morsomt å lede arbeidet med å bygge ut vår salgsorganisasjon i regionen, sier Espen Gylvik.

Mye i vente

Microsofts Home and entertainment division går inn i en spennende fase. I løpet av det kommende halvannet år lanseres neste generasjon Xbox, Windows Vista og Office "12".

I tillegg rulles Windows Media Centre Edition ut i stadig flere land, og gir pc-er i nye former som inntar stuene og integrerer TV, internettbaserte tjenester, musikk og film.

Dette er litt av den produktporteføljen Gylvik får ansvaret for i sin nye stilling som regional direktør, der hans viktigste oppgave er å bygge ut et forhandlernett som når sluttbrukerne.

Flere topper ute

- Gjennom de siste fire årene har Espen levert sterke resultater, tredoblet omsetningen og gjort Norge til ett av landene med sterkest posisjon for Xbox. Vår europaledelse har all grunn til å glede seg over at Espen tar på seg denne krevende oppgaven, sier administerende direktør Knut Aasrud i Microsoft Norge.

Espen Gylvik har i tillegg til å drive virksomheten i Norge sittet i den Nordiske ledergruppen, der han har vært ansvarlig for flere strategiske prosjekter.

Her er de andre Microsoft-folkene som har gått til europeiske toppstillinger:

Birger Steen gikk til stillingen som administrerende direktør i Russland i fjor høst, Per Ivar Lund har siden i fjor ledet den Nord Europeiske salgsorganisasjonen for telekommunikasjonsektoren, Brynjar Skauvik ble nylig utnevnt til leder for region Midt-Østen og Afrika, med ansvar for salg av produktene i Office-familien, og Grete Faremo ble i vår utnevnt til leder for Vest-Europa, med ansvar for jus- og samfunnskontakt i 12 Europeiske land.