Xbox 360 hysteri hos Elkjøp

På under en time ble 2000 Xbox 360-spillmaskiner revet bort fra hyllene. Nå er det ingen igjen.

Aldri før har Elkjøp opplevd større rift etter en spillmaskin i Norge. På under én time ble 2000 Xbox 360-spillmaskiner revet bort fra hyllene. 100 personer ventet utenfør da dørene åpnet ved Elkjøp Stormarked på Lørenskog, de fleste hadde allerede ventet i flere timer. Tilsvarende tilstander meldes fra de største varehusene over hele landet, skriver Elkjøp i en pressemelding.

- Det herjer Xbox-feber i Norge, og det er kamp om de boksene som er ute i handelen nå. Så sant vi klarer å skaffe nok blir dette årets hotteste julegave, sier salgssjef Thomas Hegerlund i en pressemelding.

Borte vekk

Hegerlund legger at Elkjøp håper på en ny forsyning med spillmaskiner allerede i neste uke, men han tviler på at det vil dekke den enorme etterspørselen.

Kommunikasjonskonsulent Christian Brekke sier til Computerworld.no at toppmodellen med harddisk gikk med en gang, men at det er igjen noen slengere av Xbox 360 Core.

- En sjekk nå nettopp (kl 13.00 red.anm) viser at det er cirka 20 stykker igjen, men de kommer selvfølgelig til å bli solgt i dag, sier Brekke.

Knapphet over alt

Det har tidligere blitt kjent at kun 300.000 Xbox-er ble levert til Europa i forbindelse med lanseringen i dag. I USA ble Xbox-en utsolgt på få timer da den ble sluppet 22. november.

Les mer om Xbox 360