Mer konsoll-trøbbel for Microsoft

Mer konsoll-trøbbel for Microsoft

Denne gangen er det heldigvis ikke selve Xbox 360-konsollen det gjelder.

Problemene vil ingen ende ta for Microsoft. Det viser seg nemlig at det trådløse rattet til Xbox 360 utvikler i overkant mye varme.

LES OGSÅ: Seks milliarder for å fikse Xbox

En av komponentene i rattet kan nemlig bli så varm under bruke at det begynner å ryke. Det er kun fare for høy varmeutvikling så lenge rattet er koblet til den medfølgende strømforsyningen. Ifølge Microsoft er det så langt ikke meldt om tilfeller av brann eller skade som følge av problemet.

Microsoft tilbyr nå gratis reparasjon til alle kunder som har kjøpt rattet. For å være på den sikre siden anbefaler Microsoft samtidig brukerne å ikke koble rattet til strømforsyningen, men heller kjøre det kun ved hjelp av batteriet.

Selv om det så langt kun har blitt meldt om røykutvikling kan det være greit å ikke ta noen sjanser. Det er tross alt kjedelig om noen overivrige runder i Project Gotham eller Forza Motorsport 2 fører til at hele huset brenner ned.

LES OGSÅ: Forza Motorsport 2, tidenes beste bilspill?

Ulempen, rent bortsett fra røykutvikling og potensiell brannfare, er at en går glipp av Force Feedback-støtten når en kun kjører rattet med batterikraft.

Rattene det gjelder ble produsert i 2006 og 2007. Mer informasjon finner på Xbox-nettsiden. Det sies ikke noe om hvorvidt problemet kun påvirker ratt solgt i det amerikanske markedet, eller om det er verdensomspennende.

Les mer om spill i IDGs spillblogg Lekestue.