Ny Xbox denne uken

Ny Xbox denne uken

Fredag lanseres Xbox 360 Elite i Norge.

Microsoft melder nå at toppmodellen av Xbox 360, med tilnavnet Elite, endelig er klar for salg i Norge. Førstkommende fredag skal den nye modellen være å få i butikkene.

Xbox 360 Elite skiller seg fra den tidligere toppmodellen Premium ved at den er utstyrt med HDMI-tilkobling og større harddisk, 120 gigabyte, mot 20 gigabyte tidligere. Elite-modellen er også lakkert i sort, og leveres med sort håndkontroller og headset. Anbefalt pris for Xbox 360 Elite er satt til 3 995 kroner.

I tillegg til den nye Xbox-modellen melder Microsoft også om priskutt på de to eksisterende modellene Premium og Core Edition. Ny anbefalt utsalgspris for Premium er satt til 2 995 kroner, mens ny pris for Core Edition blir 2 395 kroner. Tidligere anbefalt pris på de to var henholdsvis 3 395 og 2 595 kroner.

De aller færreste butikker har solgt de to modellene til anbefalt pris, og har gjerne lagt seg en del hundrelapper lavere. Det har normalt vært mulig å få tak i Premium-utgaven til rundt 2 900 kroner.

Flere butikker har allerede satt ned prisen som følge av Microsofts priskutt, og noen av de store elektrokjedene selger nå Xbox 360 Premium for rundt 2 500 kroner. Dermed ligger Xbox 360 med harddisk på samme prisnivå som Nintendo Wii, mens en Core Edition (uten harddisk) ligger et godt stykke under Wii i pris.

Senere i høst vil det også bli mulig å kjøpe en spesiell Halo 3-utgave av Xbox 360. Denne skal komme i handelen rundt lanseringen av Halo 3. Pris på denne er så langt ikke kjent.

Det er verdt å merke seg at Xbox 360-modellene som er i salg i dag ikke er utstyrt med 65nm-versjonen av Xenon-prosessoren. Denne prosessoren utvikler mindre varme en den som sitter i modellene som er i salg i dag. Konsoller om 65nm-prosessoren vil komme i salg i løpet av høsten, det samme vil en oppdatert utgave av Xbox 360 Premium med HDMI-tilkobling.

LES OGSÅ: Xbox 360 får HDMI