Spillsalget faller

Spillsalget faller

Spillbransjen er mer omtalt enn noensinne, men totalsalget faller for andre året på rad.

Det samlede salget av spill og spillkonsoller i verden utgjorde 18,58 milliarder dollar i 2010, ifølge en sammenfatning gjort av analyseselskapet NPD.

LES OGSÅ:

Pornospill på Kinect

Det er drøyt en milliard dollar mindre enn tilsvarende tall fra 2009, da spillomsetningen nådde 19,66 milliarder dollar.

Sammenlignet med toppåret 2008 er nedgangen enda mer markant. Da ble det solgt spill og spillkonsoller for 21,4 milliarder dollar, altså nesten tre milliarder dollar mer enn i fjor.

Suksess for Microsoft

Et lyspunkt er Microsofts spillkonsoll Xbox 360 og bevegelseskontrollen Kinect. Salget av Xbox 360 økte med 42 prosent i 2010, noe som gjorde året til det beste noensinne for Microsofts spillvirksomhet. Det ble solgt åtte millioner eksemplarer av Kinect i løpet av de første 60 dagene på markedet, ifølge Microsofts egne tall.

LES OGSÅ:

TEST: Xbox Kinect - Du er kontrolleren

Ellers er det først og fremst salget av spillkonsoller som faller, ifølge NPD. Her falt salget med 13 prosent i 2010 i forhold til året før.

Spilltilbehør, mest solgte spill på pc og konsoll

Salget av nye spill falt med 6 prosent. Takket være store lanseringer som nevnte Kinect og Sonys PlayStation Move økte likevel salget av spilltilbehør med 13 prosent.

Årets mest solgte spilltitler ble World of Warcraft: Cataclysm og StarCraft 2: Wings of Liberty. Til sammen utgjorde disse titlene 14 prosent av det totale pc-spillsalget for året, opplyser NPD.

Når det gjelder konsollspill var Call of Duty: Black Ops, Madden NFL 11, Halo: Reach og New Super Mario Bros Wii årets mestselgende titler.

Oversatt etter original artikkel hos Idg.se.

LES OGSÅ:

Enorme salgs- og dødstall for Call of Duty: Black Ops